Nogomet

Ronaldo: "Nisam najvažniji faktor momčadi"

Antonija Pavlić • subota, 22.05.2010.
Ronaldo: "Nisam najvažniji faktor momčadi"
Foto: EPA

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo priznaje kako će se na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici suočiti s najtežom skupinom, ali vjeruje da s pravim momčadskim duhom mogu otići jako daleko...

Portugalski kapetan i napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo svjestan je kako će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici igrati u najtežoj grupi, takozvanoj "skupini smrti".

"Skupina u koju smo upali definitivno je najteža, a ključni će susret biti otvaranje protiv Obale Bjelokosti jer je od iznimne važnosti startati s pobjedom. Neće nam biti lako, ali ne sumnjam da ćemo se plasirati u daljnje natjecanje", kazao je AS-u.

A ukoliko se njegova predviđanja uistinu ostvare, utoliko će u sljedećem krugu doći na megdan europskim prvacima. "Moramo respektirati Španjolce; dovoljno je samo reći da su jedni od mojih favorita pored njih Brazila, Engleske, Argentine i Njemačke. Volio bih igrati protiv furije jer bi to značilo da smo prošli grupni dio natjecanja. Bit će to jedna utakmica u knock-out fazi i zaista se svašta može dogoditi. Ali, prva nam je prepreka Obala Bjelokosti - ako pobijedimo u tom susretu vjerujem da ćemo imati 50 posto šansi za prolazak."

Koliko šansi za osvajanje prvenstva ima "europski Brazil"? "Nismo favoriti jer još nemamo svjetsku titulu, ali opet - ne pobjeđuju uvijek favoriti. S tim ću mentalitetom otputovati u Južnu Afriku gdje, naravno, želim dati sve od sebe - odigrati odličan turnir. U odličnoj sam formi, ali nisam čudotvorac. Najvažniji faktor nisam ja, nego momčad - ako budemo igrali timski možemo otići veoma daleko."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2010. u 14:07
    neću psovat , al mrzim tog takozvanog nogometaša portugal nema šanse slonovi i brazil će ih zgazit i nema šanse da je ronaldo ovo reko a ako i je onda to ne misli
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2010. u 00:21
    Iako je jedan od 5 najboljih nogometaša svijeta (C.R.), Portugal će jako teško proči skupinu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 18:16
    ma CR9 će sam pobjedit Slonove......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.05.2010. u 11:27
    to da je izjavio Christiano? Da je momčad najvažnija? ne može čovjek vjerovati... a onda opet, kažu ne vjeruj svemu što pročitaš... :-)
    Obrisan korisnik