Nogomet

Upitan nastup veznjaka JAR-a

Nikola Vlahović • ponedjeljak, 24.05.2010.
Upitan nastup veznjaka JAR-a
Foto: EPA

Domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, Južnoafrička Republika, suočila se i s prvim problemima u reprezentaciji. Naime, otkriveno je da veznjak Andile Jali ima problema sa srcem.

Igrač Orlando Piratesa, Andile Jali, propustit će Svjetsko prvenstvo jer su mu dijagnosticirani problemi sa srcem. U rutinskom pregledu reprezentativaca liječnici su uočili da Jali ima određene poteškoće te su ga poslali na pregled u SAD.

Detaljnim pretragama otkriveno je da veznjak ima poteškoća sa srcem te će vjerojatno propustiti Svjetsko prvenstvo. "Njegova karijera nije ugrožena, ali on mora to temeljito sve istražiti tako da može nastaviti normalno igrati u budućnosti", rekao je izbornik Južnoafričke Republike Carlos Alberto Parreira.

"Ja sam mu savjetovao da je najbolje da obavi sve pretrage jer ne želimo riskirati i stavljati njegov život u opasnost. Zdravlje je ipak najvažnije", dodao je izbornik domaćina.

Jali bi se trebao vratiti u reprezentaciju do 31. svibnja, ali kako sada stvari stoje, veznjak će najvjerojatnije propustiti Svjetsko prvenstvo. Reprezentaciji Južnoafričke Republike, koja se nalazi na pripremama, pridružio se i veznjak Evertona Steven Pienaar.

U sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, Južnoafrička Republika večeras će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bugarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!