Nogomet

Australci i Japan bolji od susjeda

Borna Rupnik • ponedjeljak, 24.05.2010.
Australci i Japan bolji od susjeda

Četiri su zemlje sudionice Svjetskog prvenstva odradile nove pripremne dvoboje uoči puta u Južnoafričku Republiku. Susjedski su dvoboji pripali Australiji i Južnoj Koreji...

Reprezentacija Australije na svom je terenu u Melbourneu ugostila Novi Zeland u susretu koji su obje momčadi koristile kao jednu od posljednjih provjera uoči nastupa na ovogodišnjoj svjetskoj smotri, koja počinje za manje od mjesec dana.

Novozelanđani su pred više od 55.000 ljudi bili bolji u prvom poluvremenu, a svoju su igru okrunili pogotkom Chrisa Killena u 16. minuti dvoboja. Imali su svoje prilike i u nastavku, ali ih nisu znali realizirati.

Domaćini su poslije odmora ipak zaigrali nešto bolje, a izjednačenje im je nakon odbijanca donio Dario Vidošić, Australac hrvatskih korijena, u 57. minuti. Tih 1:1 stajalo je na semaforu sve do sudačke nadoknade, kada je Brett Holman na asistenciju Carla Valerija pogodio za australsko slavlje nad oceanijskim rivalima.

Na stadionu u Saitami Japan je ugostio Južnu Koreju, ali svojim navijačima nije priuštio pobjedu. Park Ji-Sung pogodio je već u šestoj minuti za vodstvo gostiju.

Japanci su najbliže poravnanju došli u 76. minuti, kada je Takayuki Morimoto izvukao najbolje iz južnokorejskog čuvara mreže, a potvrdu pobjede donio je Park Chu-Young u prvoj minuti sudačke nadoknade. Bio je siguran realizator udarca s bijele točke, kojega je sam i izborio.

Prijateljske utakmice:
Australija - Novi Zeland 2:1
Japan - Južna Koreja 0:2


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!