Nogomet

Verbeek iznenadio australskim rezom

Borna Rupnik • srijeda, 26.05.2010.
Verbeek iznenadio australskim rezom

Australski izbornik Pim Verbeek pomalo se iznenađujuće odrekao usluga napadača Scotta McDonalda, koji je ove sezone redovito zabijao...

Middlesbroughov napadač Scott McDonald neće vidjeti Svjetsko prvenstvo. Australski izbornik Pim Verbeek naveo je McDonalda kao višak pri skraćivanju popisa kandidata za put u Južnoafričku Republiku.

McDonald je ove jeseni bio razigran u Celticovom dresu, s deset pogodaka u prvenstvu i jednim u Europskoj ligi, a u veljači je prešao u redove Middlesbrougha za četiri i pol milijuna funti. U drugom razredu engleskog nogometa postigao je četiri gola.

No, Verbeek smatra da se McDonald ne uklapa u njegove taktičke zamisli. "Scott je tipičan igrač za postavu s dvojicom napadača. To mu najviše odgovara, no Australija ne igra tako", obrazložio je izbornik svoju odluku.

"Mi igramo s jednim napadačem i krilima te se Scott tu ne pronalazi. On je svjestan toga i dao je sve od sebe", dodao je Verbeek.

McDonaldu društvo među otpisanima rade Nick Carle iz Crystal Palacea te Jade North, branič koji igra u Norveškoj. Verbeek konačan popis od 23 igrača Fifi mora dostaviti do 1. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!