Nogomet

Alžir ostaje bez Meghnija

Vedran Babić • srijeda, 26.05.2010.
Alžir ostaje bez Meghnija
Foto: Sandro Donda

Ambicije reprezentacije Alžira doživjele su težak udarac. Ususret sve skorijem Svjetskom prvenstvu oni su ostali bez Mourada Meghnija, koji zbog ozljede neće biti u konkurenciji za Južnu Afriku.

Prije nekoliko dana alžirski izbornik Rabah Saadane je optimistično izrazio uvjerenje da će njegovi ozljedama pogođeni igrači biti spremni za Mundijal, no od danas je ostao bez važne karike Mourada Meghnija. On se, naime, mora podvrgnuti operaciji zbog ozljede koljena koju "vuče" već nekoliko mjeseci.

Pet novih imena

Prvotnom popisu 25-orice izbornik Saadane pridodao je još petoricu, a najkasnije do 1. lipnja sve reprezentacije moraju skresati listu na konačna 23 imena. Novih pet lica su Lazhar Hadj Aissa, Hocine Metref, Khaled Lemmouchia (sva trojica iz ES Setifa), Mohamed Meftah (JS Kabylie) i Amri Chadli (Kaiserslautern).

Vezane vijesti

"Puno smo truda uložili u Mouradov oporavak i njegov izostanak je veliki gubitak za našu momčad", priznao je Saadane.

"Bilo bi riskantno nastaviti igrati jer se stvari mogu pogoršati. Odluka je donesena i moram je poštovati. Liječnici znaju što rade", rekao je Meghni, inače član Lazija. Meghni je za reprezentaciju debitirao tek u kolovozu prošle godine, ali se brzo nametnuo kao jedan od važnijih igrača.

Meghni priznaje kako ga je dirnula reakcija alžirskog nogometnog saveza, ali i njegovih suigrača. "To me utješilo jer sada znam da sam dio obitelji. Moji suigrači su dijelili tugu sa mnom. Jako sam tužan, no život ide dalje i nadam se da će momčad i bez mene dosegnuti drugi krug."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!