Nogomet

Bradleyev konačan popis

Vedran Babić • četvrtak, 27.05.2010.
Bradleyev konačan popis

Samo dan poslije poraza u prijateljskoj utakmici s Češkom, izbornik reprezentacije SAD-a Bob Bradley donio je konačnu odluku o 23 igrača s kojima će krenuti put Južne Afrike. Od zvučnijih imena na popisu nema Eddieja Johnsona i Briana Chinga.

Nekoliko dana prije službenog roka za objavu konačnog popisa Bob Bradley je informirao javnost o igračima na koje računa na Svjetskom prvenstvu. Na popisu 23 igrača nema dvojice napadača Briana Chinga (Houston Dynamo) i Eddieja Johnsona (Fulham) koji su zajedno upisali preko 80 nastupa za reprezentaciju.

"Nemam ništa drugo za reći osim da sam razočaran", rekao je 32-godišnji Ching, koji se u zadnje vrijeme mučio s ozljedom stražnje lože i vjerojatno zbog nje izgubio mjesto u zrakoplovu za Južnu Afriku.

Bradley je o izostavljanju Chinga rekao sljedeće: "Brian je za nas vrlo važan igrač, no teško je kada ste ozlijeđeni u krivo vrijeme. Trenutno su Edson Buddle i Herculez Gomez u boljoj formi."

Upravo je Gomez bio jedan od strijelaca u porazu od Češke (2:4), no što je još važnije, postao je prvi Amerikanac koji je osvojio titulu najboljeg strijelca u meksičkoj ligi. On će se za mjesto u vrhu napada boriti s već spomenutim Buddleom, Jozyjem Altidoreom te Robbiejem Findleyem.

Bradley o Bocanegri

Izbornik je rekao i par riječi o kapetanu Carlos Bocanegri koji se polako oporavlja od operacije kile. "Carlos je fizički dobro. Svakog dana se osjeća sve bolje. Uvjereni smo u njegov napredak u narednom periodu. On je naš kapetan i njegova prisutnost je uvijek veliki dobitak za momčad. Super se snalazi sa suigračima, vrlo je pozitivan lik i ljudi ga poštuju."

Svi navedeni napadači nemaju ni približno reprezentativnog iskustva kao Ching, no unatoč tome on ipak neće možda nikada nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Naime, prije četiri godine je bio članom reprezentacije na Mundijalu u Njemačkoj, ali nije odigrao ni minute, a s obzirom na 32 godine na leđima, teško je za vjerovati da će i za četiri godine biti u konkurenciji za SP.

Bradley se ipak odlučio za mladost i bit će zanimljivo vidjeti hoće li mu se to isplatiti ili ne. Bilo kako bilo, evo konačnog popisa s kojeg su, osim Chinga i Johnsona, otpali braniči Chad Marshall i Heath Pearce te veznjaci Alejandro Bedoya, Sacha Kljestan i Robbie Rogers:

Vratari: Tim Howard (Everton), Marcus Hahnemann (Wolverhampton), Brad Guzan (Aston Villa)

Braniči: Oguchi Onyewu (Milan), Carlos Bocanegra (Rennes), Jay DeMerit (Watford), Jonathan Spector (West Ham), Steve Cherundolo (Hannover), Jonathan Bornstein (Chivas), Clarence Goodson (Start)

Veznjaci: Michael Bradley (Borussia M.), Maurice Edu (Rangers), Ricardo Clark (Eintracht), Stuart Holden (Bolton), Jose Francisco Torres (Pachuca), Benny Feilhaber (Aarhus), DaMarcus Beasley (Rangers), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Los Angeles)

Napadači: Jozy Altidore (Hull City), Edson Buddle (Los Angeles), Herculez Gomez (Puebla), Robbie Findley (Real Salt Lake)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!