Košarka

PAO započeo finalni pohod

Tea Lokas • četvrtak, 27.05.2010.
PAO započeo finalni pohod
Foto: Bernard Jurišić

U finalnoj seriji doigravanja grčkog košarkaškog prvenstva Olympiakos se nije pokazao dostojnim protivnikom višestruko uzastopnom pobjedniku ovog natjecanja. Panathinaikos je tako u prvoj utakmici upisao laganu pobjedu od 73:54...

Prva četvrtina okončana je rezultatom 19:16 za domaćina Panathinaikos, a to je bio samo uvod u potop u drugoj četvrtini u kojoj se Olympiakos nipošto nije pokazao kao dostojan protivnik. Domaćini su stvorili prednost od čak 15 razlike do kraja prvog poluvremena (41:26) što je Nikolu Vujčića i suigrače na odmor moralo odvesti zabrinutima.

Ništa bolje nije Olympiakos nastavio igrati ni u nastavku, kada je po prvi put dosegnuta razlika od 20 poena (53:33). No, to nije bio kraj Olympiakosovim mukama. Treća četvrtina okončana je ogromnom prednošću domaće ekipe od 24 poena (66:42).

U posljednjim minutama utakmice Pirejci su mogli samo pokušati "zakrpati" duboku rupu i uljepšati konačnu situaciju na semaforu. Tako je posljednja četvrtina jedina "pozitivna" za goste (7-12), što je jednim dijelom i zasluga usporenije igre PAO-a. Konačan rezultat bio je 73:54.

Tri igrača posebno su se istaknula u prvom susretu finalne serije, dvojac Panathinaikosa Mike Batiste (13 poena, osam skokova) i Antonis Fotsis (13 poena, pet skokova), te standardno dobar Linas Kleiza iz ekipe Olympiakosa s 13 poena i četiri skoka. Nikola Vujčić nije se proslavio ubacivši tri poena za sedam minuta igre, sva tri s linije slobodnih bacanja.

Ukoliko Olympiakos nastavi prikazivati igru iz prve utakmice, vrlo izvjesno je da će i osmi put zaredom na košarkaški Olimp popeti momčad Željka Obradovića.

A-1 Ethniki, doigravanje

finale

Olympiakos69:76Panathinaikos
Panathinaikos73:54Olympiakos
Olympiakos79:72Panathinaikos
Panathinaikos79:70Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

A-1 Ethniki, doigravanje

finale

Olympiakos69:76Panathinaikos
Panathinaikos73:54Olympiakos
Olympiakos79:72Panathinaikos
Panathinaikos79:70Olympiakos

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!