Nogomet

Graham Poll: "Isprobati tehnologiju"

Mihaela Bradovski • petak, 28.05.2010.
Graham Poll: "Isprobati tehnologiju"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Bivši sudac Premiershipa i redoviti sudionik svjetskih prvenstava, Graham Poll uputio je kritike Uefinoj odluci za produženje probnog roka dodatnog suca iza gol linije. Poll smatra kako bi se pomoć trebala tražiti u tehnologiji...

Nakon što su do sada postignuti različiti uspjesi, UEFA je odlučila produžiti rok i sudac iza gol linije koristiti će se u idućem izdanju Lige prvaka, ali i kvalifikacijama za Euro 2012. godine.

Poll je mišljenja kako niti udvostručenje broja sudaca na terenu neće dovesti do toga da njihove odluke budu 100 posto točne. Svoje je mišljenje podijelio s javnosti. "Bilo je trenutaka kada je taj dodatni sudac odradio dobar posao, kao onda kada je Kuyt postigao pogodak za Liverpool, a pomoćni sudac pogodak pokušao poništiti zbog zaleđa. Samo je sudac iza crte znao kako Nizozemac nije dirao loptu."

No to je tek jedan slučaj u kojem se nazočnost dodatnog suca može opravdati. Poll nastavlja: "Jednako tako, veliki nered napravio je sudac na Fulhamovoj utakmici kada je na njegovu preporuku glavni crveni karton zamalo pokazao krivom igraču. Uvijek se može dogoditi ljudska pogreška, bez obzira koliko sudaca kontroliralo stanje na terenu. Ili ćemo se odlučiti za tako nešto ili ćemo priznati da je bolja opcija korištenje tehnologije."

Umjesto produženja, po njegovom mišljenju, neuspjelog eksperimenta, u probu bi se trebao staviti tehnološki sustav kontrole gol linije i video snimke. "Razočaran sam što nitko ne razmišlja o tome. Vrijeme je da se i takvoj mogućnosti da prilika. Ako ništa drugo, neka se tako nešto oproba u Carling kupu. Ako će ometati tok tok igre moći ćemo reći kako nam tehnologija ne može biti od pomoći. Pogreška je to reći, a ne probati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 19:23
    za njega cip u lopti nije dovoljan morali bi imat i brojac zutih kartona
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 17:21
    potpisujen. a graham poll..koliko god bija kontroverzan,i ima propusta(3 žuta šimuniću),ovo je dobro reka.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 15:32
    neznam za nfl ali nhl je pravi primjer...sumnjiv gol=pregledavanje snimke na licu mjesta=ispravna odluka...i onda se igra nastavi. pa nemože to toliko štetit ritmu...mislim...koliko sumnjivih golova padne na utkamici? 0,2 u prosjeku?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2010. u 09:58
    pa zar ne mogu pogledati par utakmica NFL-a, i vidjeti kako je to kod njih napravljeno?!?
    Obrisan korisnik