Nogomet

"Uloga hrvatskog izbornika nije običan posao"

Borna Rupnik • subota, 29.05.2010.
"Uloga hrvatskog izbornika nije običan posao"
Foto: Davor Sajko

Slaven Bilić razgovarao je sa škotskim Daily Recordom o Celticu i Rangersima te odao priznanje ugledu koji imaju u svjetskom nogometu...

Celtic i Rangersi institucije su škotskog nogometa, a i hrvatski izbornik Slaven Bilić priznao je kolika je čast sjediti na klupama vječnih rivala iz Glasgowa.

"To je velika čast i velika odgovornost, mnogim ljudima to puno znači, bez obzira što u ovom trenutku ti klubovi po pojedinačnoj kvaliteti ne pripadaju samom vrhu svjetskog nogometa. Celtic i u Hrvatskoj ima velik broj navijača - zbog religijskih razloga više od Rangersa. No, obje su momčadi više od samog nogometnog kluba, oni su način života", izjavio je naš izbornik.

"Celtic i Rangersi mogu privući kvalitetne igrače u rangu Roya ili Robbieja Keanea. Ne mislim da bi jedan Modrić otišao u Škotsku jer ima 25 godina i želi igrati protiv najboljih. Možda bi tamo završio karijeru. Ipak, još je uvijek stvar prestiža reći da ste igrač Celtica ili Rangersa".

"Navijanje za neki od klubova zapravo vas određuje, ako ste navijač Celtica zna se kako živite, radite i odnosite se prema vlastitoj obitelji. Celtic i Rangers su - sve", dodao je.

"Da dobijem poziv za razgovor za trenerski posao u tim klubovima, pješice bih išao do Glasgowa", slikovito se izrazio Bilić te nastavio: "No, imao sam poziva i prije, ali sam odlučio ostati na mjestu hrvatskog izbornika jer je i ta uloga mnogo više od običnog posla".

"Ovog trenutka sam posvećen tom poslu i ne tražim drugi. Ipak, velika je čast kada vas zovu i da sam slobodan sigurno bih prihvatio neku ponudu. Sviđa mi se na čelu Hrvatske, no jednog bih se dana volio primiti posla u nekom klubu", kaže.

"Tada možete kupovati igrače, raditi s njima svaki dan i biti u tome 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Nadam se da ću uspjeti u toj namjeri", obrazložio je Bilić.

Škotski klupski nogomet na zadovoljavajućoj je razini, istaknuo je Bilić za kraj: "Škotskih klubova nema u samim završnicama europskih natjecanja, ali ponekad zaigraju u drugom krugu Lige prvaka ili finalu Kupa Uefe. To je velik uspjeh jer treba postaviti prave kriterije".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chule29.05.2010. u 20:20
    on se ne svađa već lije na uglu, svijetlost crvenkasto žutu.
    chule
  • Mihalj29.05.2010. u 20:11
    mourinho ti si rekao takvu hrpu gluposti da to nije istina. kako može bit najgori izbornik ak nas je odveo do četvrtfinala eura što nijednom izborniku poslije ćire nije uspjelo. ok fulao je u prošlim kvalama i trebao bi učiti na tim greškama, ak ne nauči bok i doviđenja. al smiješno mi je vidit kak... [više na forumu]
    Mihalj
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 18:31
    Bilić je zelen, neikusan i nema autoriteta niti pojma kako se vodi repka. Već je sada najlošiji izbornik kojeg smo imali.... i mislim da bi bilo bolje da ode čim prije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 17:42
    Bilic je talentiran ali mora jos puno,puno uciti.Problem nasih igraca i trenera je da se nakon malo uspjeha opuste(umisle) i onda nastaju greske i slijedi pad.Slaven je napravio vise gresaka koje su nas kostale i ako iz toga ne izvuce pouke nece nikad biti VELIKI trener a mi cemo posrnuti i u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2010. u 16:04
    A s kim se ti svađaš?
    Obrisan korisnik