Nogomet

Le Guen imenovao Lavove

Ante Zovko • nedjelja, 30.05.2010.
Le Guen imenovao Lavove

Na konačnom kamerunskom popisu nalaze se i dva igrača koja još nemaju pravo nastupa pa je izbornik dodao i jednu zamjenu.

Na popisu Paula le Guena dominiraju internacionalci, dok je jedini predstavnik domaće lige Vincent Aboubakar iz Coton Sporta. Francuz je uvrstio i Gaetana Bonga i Erica Choupa-Motinga, koji još nisu dobili Fifine dozvole za nastup jer su se pojavljivali u mlađim selekcijama Njemačke i Francuske.

FIFA je u petak potvrdila da je dobila potrebne zahtjeve za njihove dozvole, ali i da je dokumentacija nepotpuna. Kako je upitno da će dvojac dobiti priliku debitirati za Kamerun, Le Guen je dodao i jednu zamjenu, Marcela Ndjenga.

Na popisu je i veteran Rigobert Song, koji je debitirao još 1994. u SAD-u i kojem će ovo biti četvrto Svjetsko prvenstvo.

Kamerun će u Južnoafričkoj Republici nastupiti u skupini E s Nizozemskom, Japanom i Danskom.

Konačni popis kamerunskih reprezentativaca:

Vratari: Guy Roland N'Dy Assembe (Valenciennes), Idriss Carlos Kameni (Espanyol), Hamidou Souleymanou (Kayserispor)

Braniči: Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sebastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi (Ankaragucu), Stephane Mbia (Olympique Marseille), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

Veznjaci: Achille Emana (Real Betis), Enoh Eyong (Ajax), Jean Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal)

Napadači: Vincent Aboubakar (Coton Sport), Eric Choupo-Moting (Nuremburg), Samuel Eto'o (Inter), Mohamadou Idrissou (Freiburg), Achille Webo (Real Mallorca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 12:41
    Etto igra u dinamu a Eto'o je 5 puta bolji od Mille.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 10:48
    Uvijek su igrali lijep nogomet,no danas to nije dovoljno. Mislim da su igra li najbolje sa Rogerom Milla koji je izmislio ples oko korner zastavice i kojo je igrao (i zabio) sa 42 godine. Ne znam dal Etto može kao lider sa takvim uspjehom voditi repku.
    Obrisan korisnik