Nogomet

Herbert: "Najveća pobjeda u povijesti"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.05.2010.
Herbert: "Najveća pobjeda u povijesti"

Novozelanđani su jučer i prijateljskom dvoboju svladali reprezentaciju Srbije s minimalnih 1:0, a koliko im ta pobjeda znači potvrđuju i riječi izbornika Rickija Herberta koji ju je okarakterizirao najvećom u povijesti...

Novozelanđani nisu reprezentacija velikog nogometnog znanja i kvalitete, a to pokazuju i izjave izbornika Rickija Herberta nakon pobjede protiv Srbije u pripremnom dvoboju uoči Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Novi Zeland je slavio 1:0 pogotkom Shanea Smeltza u austrijskom Wörtherseeju.

Ovo je za nas sjajan rezultat, vjerojatno najveća pobjeda u povijesti našeg nogometa. Ne znam da smo ikada svladali ovako renomiranu reprezentaciju. Ova će pobjeda odjeknuti svijetom i mislim da će to biti poruka ostalima kako nas ne trebaju olako shvatiti", rekao je Herbert.

Herberta posebno veseli što je pobjeda ostvarena bez važnih igrača Tima Browna i Chrisa Killena. Zamjene su se pokazale dobrim izborom. "Ovaj susret je samo pokazao kako imamo širinu. Uvijek ćemo igrati za gol više, bez obzira tko nam bio protivnik", tvrdi Herbert kojem je odsutni Killen ključni napadač.

U srpskom taboru nema posebnog razloga za zabrinutost. Izbornik Radomir Antić ističe kako u ovom susretu rezultat nije bio u prvom planu te kako su Novozelanđani bili motiviraniji doći do pobjede te su u ovom trenutku i spremniji.

"Stignemo popraviti loše stvari. Posljednjih dana smo žestoko trenirali i zbog toga nam je možda nedostajalo svježine u završnici. Oni su dobra ekipa, a nas je još sasjekao i taj rani pogodak i nije bilo lako", rekao je Nikola Žigić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 01:56
    Nakon Kosovskog polja, najveca pobeda svemirskog naroda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2010. u 15:03
    kakva renomirana reprezentacija, hahaha, ti srbi nisu za ništa :D
    Obrisan korisnik