Nogomet

Video: Francuski remi u Tunisu

Marin Pintur • nedjelja, 30.05.2010.
Video: Francuski remi u Tunisu
Foto: EPA

U nedjeljnu večer odigrane su tri prijateljske utakmice, a susrele su se reprezentacije koje nastupaju na Svjetskom prvenstvu protiv onih koje nisu uspjele izboriti tu privilegiju. Slavili su jedino Čileanci, dok su druga dva susreta završila remijima.

Francuska je gostovala u svojoj nekadašnjoj koloniji, Tunisu. Izbornik Raymond Domenech krenuo je s formacijom 4-3-3, a na klupi se našao Thierry Henry. Tunižani su poveli već u petoj minuti kada je strijelac bio Jemaa. Domaći su nekoliko minuta poslije propustili odličnu priliku za povećanje vodstva, da bi poslije toga Francuska preuzela inicijativu, ali se na odmor otišlo s prednošću Tunisa.

U poluvremenu je u svlačionici ostao Franck Ribery kojeg je zamijenio Henry. Izjednačenje je stiglo u 61. minuti. Gourcuff je poslao loptu u kazneni prostor domaćih, a Gallas je nadskočio vratara i postavio konačan rezultat. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja.

Na neutralnom terenu, u Engleskoj, sučelile su se Nigerija i Kolumbija. Južnoamerikanci su rano došli u vodstvo, u 12. minuti. Strijelac je bio Carlos Valdez, 25–godišnji branič. Nigerijci, koji su inače smješteni u skupinu B Svjetskog prvenstva, gdje će igrati protiv Argentine, Južne Koreje i Grčke, izjednačili su u 69. minuti. Pogodak je postigao nogometaš Monaca Lukman Haruna, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena.

U trećoj utakmici Čile je svladao Sjevernu Irsku, a jedini zgoditak na utakmici djelo je Estebana Paredesa, nogometaša Cola Cola, nakon pola sata igre. Čile se nalazi u skupini H zajedno sa Španjolskom, Hondurasom i Švicarskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 02:01
    ahahahaa...e moj domenech,nije žvaka za seljaka
    Obrisan korisnik