Nogomet

Eriksson: "Momčad kakvu nisam vodio"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2010.
Eriksson: "Momčad kakvu nisam vodio"

Remi iz test susreta s Paragvajem nije poljuljao optimizam izbornika Obale Bjelokosti, Sven-Gorana Erikssona. Švedski stručnjak i dalje vjeruje kako upravo njegova reprezentacija može biti ono jedno veliko iznenađenje, momčad koja će stići daleko i kreirati senzacije...

Nakon Paragvaja, koji je bio Erikssonov debi susret na klupi afričke momčadi, Obalu Bjelokosti očekuje još ispit protiv Japana. No više manje svi u reprezentativnom kampu razmišljaju o samom Svjetskom prvenstvu i protivnicima u skupini G.

Sol Bamba: Imamo priliku osvojiti Svjetsko prvenstvo. Imamo vrhunske igrače iz najboljih europskih momčadi, imamo iskustvo, imamo znanje. Individualno, ovdje je riječ o previše talenta, no ne smijemo si dopustiti razmišljanje da će Drogba, Dindane, Kalou sve riješiti sami od sebe. Nitko ne može sam. Svi moramo preuzeti odgovornosti i dati više od sebe kako bismo djelovali kao momčad i u napadačkoj i u obrambenoj fazi. Ako to uspijemo šanse su nam velike.

"Svi znamo da je riječ o strašnoj skupini, ali moje je osobno mišljenje da imamo realne šanse proći dalje. Ovo je zlatna prilika za cijelu Afriku da jedna njezina nacionalna vrsta napravi nešto veliko na smotri najboljih."

62-godišnji Šveđanin otkrio je koliko je i njemu bitan što veći uspjeh na SP-u. "Za mene je ovo možda čak i veći izazov od vođenja Engleske. Znam da imam snažnu momčad i sam odlazak u Južnu Afriku je nešto predivno."

"Nisam imao puno vremena za detaljnije skeniranje mogućnosti svojih igrača, no to je nešto što ne mogu promijeniti. No i ja i svaki od igrača možemo utjecati na to da stvorimo momčadski duh na terenu, ali i izvan njega. Vjerujem da idemo u pravom smjeru."

Momčadski duh, smatraju i njegovi izabranici, ključna je stvar eventualnog velikog rezultata, no i jedini dio koji još uvijek nije na željenoj razini. "Ovaj je kadar kombinacija tehnike, brzine i nevjerojatne fizičke snage. Nikada ranije nisam vodio momčad koja je imala sve ovako posloženo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 17:23
    nije da potcjenjujem navedenu ekipu,čak mi je obala bjelokosti favorit kad nema naših...ali ovo su malo izjave van pameti,da je kalou bolji od prosinečkog,ili y. toure od bobana.a i,nema smisla uspoređivat igrače iz 1998. i 2010.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 17:20
    y. toure-boban 1-0,kalou-prosinečki 1-0,keita-asanović 1-0 sinko jesi ti zdrav????
    Obrisan korisnik
  • torrente8731.05.2010. u 16:41
    @ Super(blind) Eagles Na ove tvoje komentare nema smisla odgovarati, jer se očito u nogomet razumiješ ko' obe moje babe skupa( i to je nešto), ali eto samo kažem da nema smisla uspoređivati nogomet tada i sad.. ali ovo ocjenjivanje je najjače,  pogotovo Y.Toure-Boban1-0,Keita-Asanović... [više na forumu]
    torrente87
  • Bogomdani31.05.2010. u 16:30
    Obala Bjelokosti je odlična, ali nemaju golmana - a Ladić je bio najbolji golman na SP 98. Ovo ocjenjivanje igrača po principu tko je bolji je bez veze. Asanović, Boban, Prosinečki + Šuker = neprocijenjivo.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik31.05.2010. u 14:42
    Barry-Ladić 0-1,Eboue-Stanić 1-0,Tiene-Jarni,0,5-0,5,K.Toure-Bilić 1-0,Demel-Štimac 1-0,Zokora-Jurčić 1-0,Y.Toure-Boban1-0,Keita-Asanović 1-0,Kalou-Prosinečki 1-0,Drogba-Šuker 1-0,Dindane-Bokšić 0-1,ukupno 8,5-2,5.
    Obrisan korisnik