Nogomet

Preko Brazila do samopouzdanja

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.05.2010.
Preko Brazila do samopouzdanja

Sva su razmišljanja Sjeverne Koreje okrenuta prema uvodnoj utakmici protiv Brazila, potvrdio je napadač i kapetan reprezentacije Yong-Jo Hong...

Sjeverna Koreja priprema se za prvi nastup na Svjetskom prvenstvu nakon 1966. godine. Što zbog činjenice da predstavljaju nepoznanicu, što zbog jačine protivnika u skupini G upravo su Young-Jo Hong i društvo proglašeni autsajderima i malo tko vidi njihovu mogućnost osvajanja boda u konkurenciji Brazila, Portugala i Obale Bjelokosti.

U pokušaju pobijanja takvog mišljenja najvažnija će biti utakmica protiv Brazila. "Brazil je jedna od najjačih momčadi, ali ako uspijemo iz tog susreta izaći u pozitivi samopouzdanje i moral će nam dodatno porasti i u preostalim susretima nije isključeno i naše slavlje." O načinu na koji planiraju zaustaviti spomenute reprezentacije nitko nije bio voljan progovoriti.

Izbornik Jong-Hun Kim otišao je korak dalje pa je tako obećao "velike stvari", a napadač Jong želi postići što više pogodaka. "Želim poentirati u svakom susretu, posebno protiv Brazila i Portugala. Brazilu zbog toga što su jedna od najjačih momčadi i osjećaj bi bio sjajan, a Portugalu se moramo osvetiti za poraz u četvrtini finala 1966. godine."

Ambicije su unutar reprezentacije narasle nakon minimalnog poraza od Paragvaja, te posebno remija s Grčkom, a u preostalim će pripremnim dvobojima s afričkim sastavima, Kongom i Nigerijom, pokušati stići i do pobjede kako bi dokazali da nisu zalutali na skorašnje Prvenstvo.

Osim na rastu forme reprezentativci Sjeverne Koreje rade i na tome da i njihovi sunarodnjaci počnu vjerovati u uspjeh. Svima u domovini poručili su kako će upravo oni biti dark horse natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!