Nogomet

Ayew: "Molimo se za Essiena"

Antonija Pavlić • četvrtak, 03.06.2010.
Ayew: "Molimo se za Essiena"
Foto: EPA

Ikona ganske nogometne reprezentacije Michael Essien tema je svih razgovora u taboru Crnih zvijezda u posljednje vrijeme. Defanzivni je veznjak Chelseaja naime nedavno objavio kako će Svjetsko prvenstvo propustiti zbog ozljede koljena, što je izazvalo žestoke reakcije među igračima i pristalicama ove afričke selekcije...

Najbolji Ganin nogometaš, defanzivni veznjak Chelseaja Michael Essien, prije tjedan je dana objavio kako zbog ozljede koljena zadobivene još na Afričkom kupu nacija neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, izazvavši time brojne reakcije u krugu nacionalne selekcije.

"Michaelov je izostanak za nas veliki udarac. Svi znamo koliko je dobar igrač i u kojoj je mjeri pomogao da se po drugi put u povijesti uopće kvalificiramo na SP. Nadamo se da neće morati prekinuti karijeru jer je iznimno bitan i Gani i svome klubu. Sve što sada možemo je moliti - još je mlad i pred njim je mnogo neodigranih utakmica", rekao je veznjak i bliski Essienov prijatelj Andre Ayew.

U prvom pojavljivanju na svjetskoj smotri u Njemačkoj 2006. plasirali su se u drugi krug natjecanja, a u JAR-u su planirali otići i korak dalje. Zato ne smiju dopustiti da ih Essienov izostanak previše šokira. "Moramo se koncentrirati na prvenstvo umjesto da 'zapnemo' na Michaelu i lamentiranju o tome koliko će nam nedostajati", urgirao je.

Nade za prolazak skupine, unatoč teškim nastupajućim ogledima s Njemačkom, Australijom i Srbijom svakako ima. Jednu od njih nudi i talentirani mladi napadač Asamoah Gyan. "Posjedujemo dobru kombinaciju talenta, nepresušne energije i borbenosti mladića i iskustva i tehnike starijih veterana. Moramo iz toga izvući najbolji 'miks' i postaviti pravilnu strategiju."

Sa 17 zgoditaka u 32 ogleda u reprezentativnom dresu, Gyan je jedan od napadača od kojih se na jugu Afrike najviše očekuje. "Ujedinjena smo momčad u kojoj nitko nije ispred drugoga. Prije svega smo ekipa", kaže. "Na terenu igramo svojim stilom, a to nam je najvažnije - brinemo se da pritisak nije na individualcu. U Angoli smo na Kupu nacija izgubili neke bitne igrače, ali smo opet dogurali do finala. Zdrava samo skupina, a jedini je nedostatak gubitak Essiena."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))04.06.2010. u 17:58
    ma nije, moj tata je najveci :)) zaboravio sam; i najjaci
    :))
  • Obrisan korisnik04.06.2010. u 01:28
    Okocha je najveći.
    Obrisan korisnik
  • cameosis03.06.2010. u 15:26
    @ super eagles: okocha nije imperator, nego bog i batina.
    cameosis
  • Obrisan korisnik03.06.2010. u 14:20
    samo su 2 imperatora Adriano i Fatih Terim
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2010. u 13:26
    Moraju naučit igrat bez Essiena kao što su Super Orlovi naučili bez IMPERATORA Jay Jay Okoche.
    Obrisan korisnik