Nogomet

Video: Novakovič dvaput za pobjedu Slovenije

Marin Pintur • petak, 04.06.2010.
Video: Novakovič dvaput za pobjedu Slovenije

Posljednju provjeru prije odlaska na afrički kontinent i početka Svjetskog prvenstva odradili su Slovenija i Novi Zeland. Reprezentacija Slovenije je na domaćem terenu bila uspješnija i slavila s 3:1...

Samo je šest minuta bilo potrebno Slovencima da dođu do vodstva. Nakon dosuđenog slobodnog udarca na udaljenosti od 25 metara od vrata Novozelanđana, odlično je pogodio najbolji slovenski nogometaš Milivoje Novakovič. Nekoliko minuta kasnije, loša vijest za slovenskog izbornika Matjaža Keka. Iz igre je morao izaći Ljubijankič, a preostaje vidjeti koliko je ozljeda ozbiljna.

Uslijedilo je razdoblje bolje igre gostiju koja je okrunjena izjednačujućim pogotkom u 20. minuti. Strijelac je bio igrač Plymoutha Fallon nakon asistencije Wooda. Ipak, deset minuta poslije zgoditka Novog Zelanda, Slovenija pred ispunjenim Ljudskim vrtom opet vodi. Opet slobodan udarac s otprilike iste pozicije kao u šestoj minuti i opet je Novakovič bio precizan za novu prednost Dežele.

Vezane vijesti

Konačan je rezultat postavljen u 44. minuti. Birsa je pucao iz daljine, gostujući vratar Paston je loše reagirao i kratko odbio, a na loptu je natrčao Andraž Kirm i pospremio je u mrežu za 3:1. Rezultat se do kraja nije mijenjao iako su obje momčadi imale nekoliko solidnih prigoda.

Podsjetimo, Slovenija se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini C s Engleskom, SAD-om i Alžirom, dok je Novi Zeland smješten u skupinu F s Italijom, Paragvajem i Slovačkom.

Prijateljska utakmica:
Slovenija - Novi Zeland 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani05.06.2010. u 02:48
    Ajmo fantje, gromče, gromče!!!
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 02:36
    Mislim da budu obje repke prošle dalje .... mislim dalje od J.A.R.
    Obrisan korisnik