Košarka

Ni LeBron, ni Kobe neće u Tursku

Bernard Jurišić • subota, 05.06.2010.
Ni LeBron, ni Kobe neće u Tursku
Foto: EPA

Čini se da neće biti ništa od novog američkog košarkaškog Dream Teama za Svjetsko prvenstvo u Turskoj. Nakon LeBrona Jamesa i Dwighta Howarda, otkaz priprema i Kobe Bryant...

LeBron James već je otkazao nastup u dresu SAD-a na Svjetskom košarkaškom prvenstvu koje će se u kolovozu i rujnu održati u Turskoj. Prema američkim medijima isto će napraviti i Kobe Bryant, čim završi finalna serija NBA lige u kojoj njegovi Los Angeles Lakersi "ratuju" protiv Boston Celticsa.

Najbolji košarkaš svijeta odmah po završetku sezone trebao bi se podvrgnuti artroskopiji desnog koljena, što će biti službeni razlog njegovog otkaza izborniku Mikeu Krzyzewskom. Uz to, Kobe bi želio do kraja zaliječiti tijeom sezone slomljeni prst, pa će Amerikanci vjerojatno ostati i bez druge svoje najveće zvijezde.

Njihovim otkazima otvaraju se vrata za još nekoliko "odbijenica", a prvu je već najavio centar Orlando Magica Dwight Howard. Zvijezda Miamija Dwyane Wade još uvijek nije objavio decidiranu izjavu glede svog putovanja u Tursku nakon otkaza LeBrona i Kobea, no moguće je da se i on povuče, posebno ukoliko se u NBA ligi dogode neke dramatične promjene nakon početka prijelaznog roka 1. srpnja.

I bez svojih najvećih zvijezda, američka reprezentacija i dalje će ostati prvi favorit Svjetskog prvenstva u Turskoj. Čak i bez Kobea i LeBrona Krzyzewski na raspolaganju ima dovoljno sjajnih igrača s kojima može krenuti na povratak zlata u "domovinu košarke". Pomalo nestvarno zvuči podatak da Amerikanci nisu bili svjetski prvaci još od Toronta 1994.

Podsjetimo, Amerikanci Svjetsko prvenstvo u Turskoj otvaraju protiv naše reprezentacije 28. kolovoza u Istanbulu, a u našoj skupini još su Brazil, Iran, Slovenija i Tunis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 23:30
    a to se i ocekivalo da ce i on otkazat...
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade06.06.2010. u 13:23
    SAD
    LeBronWade
  • LeBronWade06.06.2010. u 13:23
    Ameri jedni ... igraju u NBA-u i više im ni svjetsko nije po volji, samo Oi i Nba, ma idite u ...
    LeBronWade
  • Obrisan korisnik05.06.2010. u 18:05
    hehehe... to su naučili od naših igrača koji isto tako otkazuju...
    Obrisan korisnik