Nogomet

Video: Pobjeda neuvjerljivog Alžira

Vedran Babić • subota, 05.06.2010.
Video: Pobjeda neuvjerljivog Alžira

Izbornik Hondurasa Reinaldo Rueda ima mnogo razloga za brigu nakon što je u generalci uoči Svjetskog prvenstva izgubio od Rumunjske s visokih 3:0. Svoju posljednju provjeru imao je i Alžir, koji je ne baš uvjerljivom igrom s 1:0 nadvisio UAE.

Nakon neugodnog poraza od Irske (3:0), Alžir je ipak upisao pobjedu u posljednjoj provjeri uoči putovanja u Južnu Afriku. U utakmici odigranoj u Njemačkoj izabranici Rabaha Saadanea su s minimalnih 1:0 bili bolji od Ujedinjenih Arapskih Emirata i to pogotkom Karima Zianija s bijele točke u 51. minuti.

Nije to bila blistava izvedba Alžiraca protiv momčadi slovenskog stručnjaka Srečka Kataneca, no pobjeda bi im ipak trebala vratiti izgubljeno samopouzdanje uoči prve, a možda i najbitnije utakmice Svjetskog prvenstva, one sa Slovenijom 13. lipnja.

Honduras je, pak, još jednom zabrinuo svoje navijače u domovini. Nakon razočaravajućeg remija protiv Azerbajdžana (0:0), izabranici Reinalda Ruede poraženi su od Rumunjske 3:0 i morat će ozbiljno zasukati rukave uoči početka Mundijala. Na austrijskom travnjaku Rumunji su do pobjede stigli golovima Daniela Niculaea i Georgea Florescua u prvom te Mirela Radoija u drugom dijelu.

Prijateljske utakmice, 5. lipnja:
Rumunjska - Honduras 3:0
Alžir - UAE 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!