Nogomet

Van Persie: "Teško ćemo bez Robbena"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.06.2010.
Van Persie: "Teško ćemo bez Robbena"
Foto: Davor Sajko

Visoka 6:1 pobjeda nad Mađarskom u potpunosti je pala u drugi plan nakon ozljede Arjena Robbena, a zbog istog se razloga 26-godišnji Nizozemac nije našao u avionu za JAR. Vrlo su male šanse da tamo otputuje naknadno iako se tome svi u kampu reprezentacije nadaju...

Po završetku susreta sve su misli bile okrenute prema kobnoj 85. minuti. Izbornik Bert van Marwijk nije mogao vjerovati kakva je nesreća zadesila njegova igrača, a samim time i ambicije na predstojećem SP-u.

"Radije bih da sam izgubio utakmicu nego Robbena. Moja je prva misao bila kako ovo nije moguće. Posljednji pripremni susret, posljednje minute, svi zdravi i spremni i onda nešto ovako. Sada nam ostaje čekati, u bolnici će obaviti sve potrebne pretrage i dok god ima i najmanje šanse da može upisati nastup u Južnoj Africi neću razmišljati o zamjeni."

Iako je Van Marwijk nizozemskoj, ali i svjetskoj nogometnoj javnosti ovom izjavom ostavio ponešto nade, kapetan Giovanni van Bronckhorst nije optimističan. "Bila je ovo veličanstvena utakmica sve do te ozljede. Nisam optimist, Robben trpi užasne bolove i teško mu se osloniti na nogu."

Napadač Robin van Perie pokušao je opisati atmosferu u svlačionici, a baš kao i izbornik i on se nada kako koljeno njegova suigrača nije teško stradalo. "Ova nas je ozljeda potpuno rastužila. Raspoloženje u svlačionici bilo je komorno, no nadamo se kako bi iz bolnice ipak mogle stići dobre vijesti. On je naš ključni čovjek na terenu, teško je zamisliti momčad bez njega."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 23:06
    prava steta,izgleda da cim napusti granice bavarske odmah se ozlijedi. a i ova 'peta' i pokusaj egzibicije su mu potpuno nepotrebni kod 6-1!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 16:07
    Šteta... Ipak ne zovu ga bez veze "čovjek sa staklenim nogama".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 12:47
    ugl..šteta...kad bi barem ola mogao uskočit umjesto njega
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 12:46
    to je kad on uvijek prije želi dodat, nego pucat po golu ;))...pravi timski igrač,hehe da se držao svoje filozofije''kad ja primim loptu..svi drugi gledaju'' ne bi mu se to dogodilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2010. u 11:49
    Ovi tulipani stvarno nemaju sreće.
    Obrisan korisnik