Rukomet

18. pehar Kupa Zagrebu

Ivana Strahija • nedjelja, 06.06.2010.
18. pehar Kupa Zagrebu
Foto: Davor Sajko

CO Zagreb je u finalnoj utakmici Hrvatskog rukometnog kupa svladao Kaštela s 40:26 i tako se po 18. put upisao na listu pobjednika tog natjecanja u Hrvatskoj.

Nije se ni očekivao drukčiji rasplet finala. Najbolji hrvatski rukometni klub, CO Zagreb, s uvjerljivom je razlikom svladao novog premijerligaša RK Kaštela Adriachem. Zagrebaši su po 18. puta podigli pehar i oko vrata stavili zlatne medalje Kupa, ali ništa manje sretni nisu bili Kaštelani, koji su bez borbe prošli u finale i tako dobili mjesto u europskom natjecanju, Kupu pobjednika kupova.

Za Kaštela povijesna utakmica započinje s četiri gola protivnika, dvaput Lazarov, jednom kapetan Horvat i jednom Vukić bez greške pogađaju kaštelansku mrežu. U devetoj minuti Kaštela imaju svega –3 (4:7), ali su Zagrepčani jednostavno klasa više, i nakon desetak minuta i serije od šest golova imaju 8:16.

Kaštelani su se malo oslobodili nakon prvog dijela koji je završio s 14:21, no pobjednik je naravno već bio odlučen. U posljednjoj minuti obje ekipe pokušavaju rezultat dići atraktivnim pogocima, ali je na Zagrebovim vratima siguran Pešić, a pred mrežom Kaštela Bosnić piše prvu obranu.

Po 11 golova dali su Kaštelanin M. Bujas i Zagrebov Lazarov, koji je ujedno i najbolji strijelac turnira (24 gola).

Hrvatski rukometni kup, finale
Kaštela Adriachem – CO Zagreb 26:40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • karlo19008.06.2010. u 15:06
    Zagreb nema puno kvalitetnih utakmica jer u hrvatskoj rukometnoj lizi nema dostojnog protivnika
    karlo190