Nogomet

Zajec: "Jedino igrači mogu vratiti publiku"

Vedran Attias • ponedjeljak, 07.06.2010.
Zajec: "Jedino igrači mogu vratiti publiku"
Foto: Vedran Attias

Niti mjesec dana nisu igrači Dinama imali za odmor od sezone, a - počinje nova. Novi trener, (gotovo) ista momčad i isti ciljevi...

Manje od mjesec dana je prošlo od posljednje utakmice kada je Dinamo remizirao s Karlovcem i osvojio novi naslov prvaka u rijetko viđenoj tmurnoj atmosferi, no to je iza Modrih - nova sezona počinje, a ciljevi su isti.

"Obzirom da pokušavamo brzo loviti formu, bit će dosta treninga s loptom", počeo je obraćanje okupljenim novinarima novi trener Velimir Zajec. Što se tiče igrača, svi koji su trebali doći to su i napravili, a nije bilo Mandžukića, Badelja i Cufrea koji su dobili malo dulji odmor. Također, na treningu nije bilo niti Šimića i Bišćana koji imaju lakših problema.

Bišćan kao zadnji vezni

"Znam da je on najbolje igrao na zadnjem veznom međutim njegovo iskustvo i znanje bi nam puno više pomoglo na stoperu gdje imamo manje kvalitetnih igrača. Ukoliko riješimo stopersku poziciju na drugi način - možemo ga očekivati i na zadnjem veznom."

"Šimić nema ozbiljnu ozljedu već se istegnuo na tenisu pa bi brzo trebao početi, a Bišćan nam se priključuje za desetak dana. Naravno, to je problem jer na stoperima nemamo puno igrača, no obzirom na ozbiljnost i profesionalnost - vjerujem da će biti spreman", veli Zeko.

Na treningu se nije pojavio Arijan Ademi, no mladi šibenski kapetan nije bio niti očekivan. Naime, njemu ugovor sa Šibenikom traje do 15. ovog mjeseca tako da se dan kasnije očekuje u Maksimiru. Osim Ademija, Zajec očekuje i priključivanje trećeg golmana: "Mi imamo prvog golmana, Tomislava Butinu, koji je izuzetno željan rada i vjerujem da će odraditi najbolju sezonu. Lončarić ima golem potencijal, a Kelava ostaje u Lokomotivi. Ne treba nam vrhunski golman, ali treba nam neko osiguranje ako, ne daj Bože, dođe do nekih ozljeda."

"Koliko ja znam, nema službenih ponuda za Mandžukića koje bi bile takve da bi on otišao iz kluba."

Pred Modrima je tjedan dana treninga u Zagrebu, a puno će se družiti i s liječnicima, odnosno testiranjima. Prije nego što 25. lipnja krenu u Austriju, Dinamo će odraditi tri prijateljske utakmice, a protivnici bi trebali biti poznati do kraja tjedna. Oni u Austriji mogli bi biti Aris, Olympiakos i Metalurg.

Dinamo tako ukupno planira odraditi šest pripremnih utakmica, no rezultat na istima neće biti primaran: "Utakmice su važne, ali imamo fizički zahtjevan program kako bismo bili spremni za prvu utakmicu pretkola koja dolazi vrlo brzo. Svaku utakmicu će jedna ekipa igrati po poluvrijeme i svi će dobiti šansu; rezultat je manje bitan."

O Kramariću i Vrsaljku

"Mislim da je to odnos koji Dinamo mora imati prema reprezentaciji i oni će putovati s reprezentacijom. Naši igrači su zaslužili biti na Europskom prvenstvu i njima je to čast, a oni su željni nastupa. Nema razloga da im ne omogućimo nastup na tako velikom natjecanju."

Dolazak Velimira Zajeca trebao bi poboljšati atmosferu u i oko kluba, a sudeći po njegovim riječima - igrači su zadovoljni: "Vidim entuzijazam, želju za radom, svi su svjesni da moramo bolje početi nego što smo završili prošlu sezonu i da jedino igrači svojim poštenjem i nastupom mogu vratiti publiku." U što boljem odnosu kluba i medija, trener je objavio kako će jedan trening tjedno biti otvoren za novinare.

Sivonjić i Chago u kadru

"Nema nikakvih iznimaka i oni rade s momčadi kao i svi ostali te je na njima pokazati se. U ovom trenutku imamo dvadeset i jednog igrača i to je optimalan broj. Opet, zadnji dan prijelaznog roka je daleko i nikad se ne zna što se može dogoditi."

Što se tiče pojačanja, Zeko će ista tražiti u unutarnjim redovima: "Politika kluba je takva kakva je i vjerujem da ljudi u klubu rade na pojačanjima, no ne mogu ništa reći konkretno. Bilo je važno zadržati kadar i bitno je dobro raditi s ovime što imamo. Imamo dosta igrača koji nisu dosegnuli svoj vrhunac, to treba iskoristiti i to će nam biti pojačanja."

Atmosfera u klubu je dobra, sudeći po prvom treningu igrači su više nego motivirani i mogao bi ovo biti početak lijepe sezone za navijače Dinama. Klub i igrači će svojim igrama i zalaganjem napraviti svoj dio, barem tako kažu, a na gledateljima jest da naprave svoj i - dođu na stadion.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 16:55
    ajmo po peti uzastopni naslov prvaka!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 14:40
    I naprijed PLAVI......!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 14:35
    Zeko majstore, neka pišaju krv!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2010. u 13:17
    sretno dečki!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik