Nogomet

Bendtner se vraća, Kjaer ne

Ante Zovko • utorak, 08.06.2010.
Bendtner se vraća, Kjaer ne

Danski izbornik Morten Olsen u ponedjeljak će protiv Nizozemske vjerojatno imati jedno napadačko rješenje više, ali i jedno obrambeno manje...

Danska reprezentacija pred Svjetsko prvenstvo naišla je na dva velika problema, ozljede napadača Nicklasa Bendtnera i braniča Simona Kjaera. I dok je oporavak Arsenalova napadača izvjestan, Kjaerova sudbina još je pod upitnikom.

Bendtner je zbog ozljede prepona trenirao odvojeno od momčadi. Osporavanom napadaču ni u takvoj situaciji ne nedostaje samopouzdanja. "Trenirao sam jako s kondicijskim trenerom i jedan sam od onih s najboljim srčanim pulsom u momčadi. Nogometna strana priče ne bi trebala biti problem", izjavio je Bendtner za portal www.dr.dk.

Puno je ozbiljnija situacija s Kjaerom, čije je koljeno stradalo u prijateljskoj utakmici protiv Senegala. Mladi branič izjavio je za list Politiken da ne želi riskirati s injekcijama protiv bolova, ali i da on neće imati zadnju riječ. "Nije još došlo do toga, ali bih radije odluku prepustio liječnicima."

Momčad Mortena Olsena otvorit će natjecanje u Južnoafričkoj Republici u ponedjeljak protiv Nizozemske. Veznjak Martin Jorgensen već sada "podgrijava" atmosferu. "Nizozemska još nije igrala ovdje pa bi mogli doživjeti svojevrsni kulturni šok - osim ako su, naravno, tako tehnički dobri da ne moraju poslati dugu loptu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 23:20
    Bendtner pun samopouzdanja kao i uvijek,volio bih da grijesim(jer navijam za Arsenal) al od njeg nikad napadaca
    Obrisan korisnik