Nogomet

Galekovićeva neželjena prilika

Borna Rupnik • srijeda, 09.06.2010.
Galekovićeva neželjena prilika
Foto: Sandro Donda

Pričuvni vratar australske nogometne reprezentacije, Brad Jones, oprostio se od Svjetskog prvenstva kako bi mogao biti uz svog bolesnog sina. Na njegovo će mjesto uskočiti Eugene Galeković...

Brad Jones definitivno je napustio kamp australske nogometne reprezentacije kako bi se u Francuskoj pridružio svom sinu, za kojeg je prije dva dana saznao kako boluje od leukemije. Ta je vijest potresla cijeli australski tabor.

Lucas Neill: "Cijela je momčad shrvana zbog Brada. Nogomet nam je postao nevažan, uključujući Svjetsko prvenstvo".

"Više ne očekujemo njegov povratak. To dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. On mora biti sa svojom obitelji koliko god treba. Želimo mu snagu i sreću", poručio je izbornik nacionalne selekcije Pim Verbeek.

Australija je Fifi već bila podnijela zahtjev za prijavu novog čuvara mreže, Eugena Galekovića, igrača Adelaide Uniteda hrvatskih korijena. Sada se očekuje da će ta zamjena u kratkom roku biti i službeno potvrđena.

"Sin će mi na terapiji provesti pet tjedana i bit ću s njime bez obzira na vrijeme. Naporno sam se pripremao za nastup na Svjetskom prvenstvu, no sada gledam na stvari iz potpuno drukčije perspektive", kratko je prokomentirao Jones za australski tisak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!