Nogomet

Dalić: "Od SP-a treba učiti"

Ivana Strahija, Zlatko Dalić • petak, 11.06.2010.
Dalić: "Od SP-a treba učiti"

Zlatko Dalić, poznati hrvatski trener, za Sportnet.hr daje svoju ocjenu grupa E, F, G i H Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Osim toga, njegovi su favoriti za titulu prvaka Brazil i Španjolska.

TREBA UČITI

Jako mi je žao što se Hrvatska nije plasirala na Svjetsko prvenstvo. Osim što bi zbilja imali za koga navijati i veseliti se pobjedama, ja bih osobno dobio priliku posjetiti Južnoafričku Republiku. S Hrvatskom sam bio u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. U drugu ruku, za navijače je sa sigurnosnog aspekta JAR veliki problem, pa možda i bolje da ne idemo tamo.

Utakmice se nadam pratiti u miru i bez ometanja, smatram to prilikom za učenje od najboljih svjetskih nogometaša i trenera. Znači, doma pred TV-om. Naravno, neke ću utakmice pratiti u društvu, onako za gušt.

ŠPANJOLSKA, BRAZIL, ENGLESKA

Nekako mi je najveći favorit za titulu prvaka Španjolska, ta reprezentacija već dobre dvije godine ne zna za poraz. Osim što imaju titulu europskih prvaka, igraju jako dobro i sviđaju mi se. Brazil je vječni favorit gdje god se pojavi, a svakako treba pripaziti na Englesku, koja s Capellom može daleko.

Skupina E: Nizozemska, Danska, Japan, Kamerun

Prvi favorit je svakako Nizozemska, koja ima jako puno dobrih igrača, ali će im hendikep biti ozljeda Robbena. Osim Nizozemaca, mislim da će proći Japanci, koji su živi, brzi i snažni. Vjerujem da će ta reprezentacija biti iznenađenje.

Skupina F: Italija, Paragvaj, Slovačka, Novi Zeland

Uvjerljivo najslabija skupina. Proći će Talijani, složna ekipa koja je imala male probleme u kvalifikacijama, ali kako ide dalje sve je bolja. Osim njih prolaze Slovaci, Paragvaj i Novi Zeland po meni nemaju baš šanse.

Skupina G: Brazil, Sjeverna Koreja, Obala Bjelokosti, Portugal

Brazil mora biti favorit kakvu god ekipu da ima. Mi Europljani volimo njihov nogomet. O tome kakva je to momčad dovoljno govori to što su Ronaldinha ostavili kod kuće. Portugal ima kvalitetnih pojedinaca, no nekako nemam povjerenja u tu momčad u kojoj svatko igra za sebe, a ne za ekipu. Zato je moj favorit ipak Obala Bjelokosti, uz oporavljenog Drogbu.

Skupina H: Španjolska, Švicarska, Honduras, Čile

Španjolci su neupitni favoriti, isto kao što su i Švicarska i Honduras autsajderi koji neće proći grupnu fazu natjecanja. Čile ide dalje, ima kontinuitet i uigranu ekipu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!