Nogomet

Domenech: "Zaslužili smo biti na SP"

Antonija Pavlić • petak, 11.06.2010.
Domenech: "Zaslužili smo biti na SP"
Foto: EPA

Francuski trener Raymond Domenech ne prestaje govoriti kako je Francuska, unatoč neregularnom, ali odlučujućem pogotku rukom Thierryja Henryja protiv Irske, zaslužila plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku...

Upitno sposobni francuski trener Raymond Domench spreman je u Južnoafričkoj Republici povesti pijetlove u borbu za svjetski tron. No, malo će tko njegovu momčad označiti legitimnim kandidatom za podizanje krune - više je onih koji smatraju da zbog krucijalnog pogotka rukom Thierryja Henryja (u kvalifikacijama protiv Irske), niti ne zaslužuju nastupati na jugu Afrike.

"U skupini smo završili drugi i pobijedili u doigravanju, kao i ostale 32 momčadi. Zaslužili smo biti u JAR-u", odgovorio je sve češće kritizirani Domenech na provokativna pitanja.

"Svi koji su se plasirali na svjetsku smotru, ovdje su zasluženo. Na kraju će netko zasluženo i pobijediti, a drugi kući otići razočarani. To je nogomet", nastavio je u istom tonu.

Reportaže iz francuskog kampa govore o velikoj napetosti između igrača, a nazire se i tračak nesložnosti. Domenech to ne želi demantirati. "Možda se činim miran, ali u meni se sprema oluja. Ne mogu stanje u momčadi opisati staloženim, ali odlučni smo i spremni, možda tek malo agresivniji i nestrpljiviji. Zajedno želimo nešto učiniti, ali kao momčad - ne individualno. Tu je razlika u odnosu na ranije francuske ekipe."

Domench je, poslije događaja u Irskoj, kapetansku traku iz ruku Thieryja Henryja predao Unitedovom Patriceu Evri. "Ponosan sam, premda shvaćam kakvu sam odgovornost primio na pleća. Suigrači me podržavaju, važno je da smo samouvjereni i odgovorni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!