Košarka

Giriček: "Dečki koji su putokaz za život"

Ivor Krapac • petak, 11.06.2010.
Giriček: "Dečki koji su putokaz za život"

Pomaganje je uvijek in, a potkraj sljedećeg tjedna bit će u prvom planu na Cvjetnom trgu u Zagrebu. U subotu 19. lipnja u glavnom hrvatskom gradu održat će se humanitarno-sportska akcija u sklopu Kinder Basket Toura, čiji je cilj prikupljanje financijskih sredstava za odlazak hrvatske momčadi na Svjetsko prvenstvo gluhih 2011. u Palermu...

Doći i pomoći ne može biti teško, osobito kada je svrha plemenita, a sredstva potrebna. Nadajmo se da će želja da se pomogne biti u prvom planu za osam dana u Zagrebu, gdje će se u organizaciji Silent Warriorsa, zagrebačkog košarkaškog kluba gluhih i nagluhih igrača, održati skupljanje sredstava kako bi hrvatska reprezentacija gluhih mogla otići na SP 2011. u najvećem sicilijanskom gradu.

Europski klupski prvaci

Kristijan Krišto, predsjednik Silent Warriorsa, izdvojio je najveće rezultate svojeg kluba, među kojima vrijedi istaknuti naslov na premijernom klupskom Europskom prvenstvu u Londonu održanom lani. Pored toga, Warriorsi igraju u C-1 ligi zagrebačkog Košarkaškog saveza, a suparnici su im igrači koji čuju - koji u međusobnim susretima imaju golemu, zapravo nenadoknadivu prednost.

Koliko je teško i koliko su posvećeni igranju košarke, dovoljno će reći da Warriorsi treniraju četiri puta tjedno, jednom tjedno imaju i utakmicu, što je uz fakultetske obveze zaista vrijedno divljenja.

Cilj je prikupiti još 80 tisuća od potrebnih 100 tisuća kuna, a u akciji koja će se održati za osam dana od 10 do 22 sata na Cvjetnom trgu, u kojoj će sudjelovati i estradnjaci i političari, pomoć se može pružiti kupnjom majica priređenih za ovu priliku.

Pored toga, može se pomoći i pozivom na broj 060/882 882 (cijena poziva 3,69 kn s fiksnog, a 4,97 kn s mobilnog telefona), na kojem se može informirati o ovoj akciji. Kako je kazao Ognjen Bagatin, trener Silent Warriorsa, dovoljno je 10 tisuća poziva da se prikupi pola potrebne svote za odlazak na SP.

Gira još "na suhom"

U razdoblju u kojem se posvetio pomaganju akcije Silent Warriorsa Giriček je bez kluba, nedavno je otišao iz Istanbula, a destinacija na kojoj će nastaviti karijeru zasad se ne nazire. Kao što je već rekao prije koji mjesec dok je gostovao s Fenerbahče Ülkerom u Zagrebu, želja mu je klub u inozemstvu, no s izborom neće žuriti - podsjetio je da je tako bilo i kada je dolazio u Fener, za turski klub potpisao je tek u kolovozu.

Hrvatskim gluhim košarkašima pomoći će i Gordan Giriček, koji se po povratku u Zagreb nakon rastanka s Fenerbahče Ülkerom aktivno uključio u ovu akciju. Gira će za osam dana na Cvjetnom trgu pomoći u prodavanju majica i prikupljanju sredstava, a pristati na pomoć mu, kaže, nije bilo teško: "Ovi dečki pokazuju primjer, kod njih nema posustajanja, podsjećaju me na moje početke karijere kada sam se tek probijao u košarci. Meni su oni putokaz i za kasniji život".

"Vidio sam da su ovi dečki puni energije, skidam im kapu na tome, trude se na terenu, a završavaju i fakultete. Nadam se da će puno ljudi doći na Cvjetni trg i pomoći im", dodao je Giriček.

Nadamo se i mi, bila bi velika šteta da ova akcija ne dobije sretan kraj - jedan poziv ili kupnja majice na Cvjetnom trgu mogu biti velika pomoć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 19:39
    koga jos briga sta radi ovaj lik?! nikoga!
    Obrisan korisnik
  • Vilenjak11.06.2010. u 19:27
    tko je Giriček? aha....mojne se Gira uspoređivati s njima,svi ti dečki su veći od tebe,u svakom pogledu,najviše ljudskom...
    Vilenjak
  • domba5711.06.2010. u 19:23
    mogao bi on u cedevitu :)
    domba57