Nogomet

Pirlo propušta prve utakmice

Lovro Štrbinić • petak, 11.06.2010.
Pirlo propušta prve utakmice
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Andrea Pirlo, jedan od važnijih kotačića igre talijanske reprezentacije propustit će prve dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu. Razlog tome je u ozljedi koju je nedavno zaradio...

Pouzdani veznjak će zbog istegnuća lisnog mišića biti u prilici pomoći svojoj momčadi tek u susretu protiv Slovačke, koji je na rasporedu 24.lipnja. Dotad će navijati za svoje suigrače s tribina i vjerojatno priželjkivati osiguravanje plasmana u osminu finala prije zadnje utakmice po skupinama, kako bi dobio još malo vremena za oporavak.

Izvjesno je da će ga u veznom redu zamijeniti igrač Fiorentine Riccardo Montolivo koji je izjavio: "Pirlo je poseban igrač. Postoje dva ili tri talijanska igrača koja ga mogu zamijeniti, a ja sam ovu sezonu proveo igrajući na njegovoj poziciji."

25-godišnjak je dodao da je oduševljen što je dio momčadi i što nastupa na Svjetskom prvenstvu jer je prije četiri godine isto natjecanje pratio putem malih ekrana. "Ovo je najvažnije natjecanje u mom životu. Igrajući Ligu prvaka ove sezone stekao sam potrebno iskustvo i samopouzdanje, te sam spreman pokazati što znam", rekao je Montolivo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!