Nogomet

Vidić: "Ne bojimo se Njemačke"

Antonija Pavlić • subota, 12.06.2010.
Vidić: "Ne bojimo se Njemačke"

Srbijanski reprezentativac Nemanja Vidić ne smatra Njemačku apsolutnim favoritom skupine D (Gana, Srbija, Njemačka, Australija) već se nada da će orlovi iznenaditi i plasirati se u daljnje natjecanje...

Srbijanski reprezentativac, stup obrane momčadi Radomira Antića, Nemanja Vidić, rekao je za Soccernet kako se ne boji derbi-ogleda s Njemačkom, premda su momčad koju definitivno treba respektirati.

"Njemačka je na ovakvim turnirima uvijek dobra, toga smo itekako svjesni. Njihova se mogućnost pružanja dobrih prezentacija na velikoj sceni ne smije podcijeniti", rekao je.

U prvoj utakmici Srbiju očekuje Gana bez glavnog igrača Michaela Essiena, kojega Vidić iz Premiershipa vrlo dobro poznaje. "Nema sumnje u to da je Essien odličan nogometaš; mnogo sam puta nastupao protiv njega i izuzetno ga respektiram. Za Chelsea i Ganu igra na najvišoj razini i definitivno će im nedostajati, no i ovako imaju nekoliko individualaca koji mogu popuniti njegovu poziciju."

Branič Manchester Uniteda svjestan je kako međusobna utakmica neće biti laka. No... "Imaju brze i snažne igrače. Međutim, prva je utakmica vrlo važna za samopouzdanje, a mi osjećamo da smo dovoljno kvalitetni za nadigravanje s Gancima."

U prijateljskim se utakmicama nisu previše iskazali - posebno u posljednjem testu protiv Novog Zelanda, u kojem su poraženi s 1:0. "Rezultat je protiv Novozelanđana bio razočaravajuć, a o pogreškama koje smo u toj utakmici napravili dugo smo razmišljali. Iz toga je vidljivo da želimo napredovati."

"Naporno smo radili na fizičkoj spremi i eliminiranju grešaka koje smo ranije činili - sve kako bismo na turniru postigli što bolju formu. Bolje da smo na taj način izgubili u prijateljskom susretu, nego sada na SP-u."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!