Nogomet

Lippi: "Ne shvaćate? Promijenite posao"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 14.06.2010.
Lippi: "Ne shvaćate? Promijenite posao"
Foto: EPA

Upitan za sastav koji će istrčati protiv Paragvaja u prvoj utakmici skupine F Svjetskog prvenstva u Cape Townu, talijanski izbornik Marcelo Lippi novinarima je odbrusio da "promijene profesiju ako do sada već nisu otkrili početnu jedanaestoricu".

Talijanski izbornik Marcelo Lippi nije želio decidirano otkriti startnu jedanaestoricu za otvarajući susret Svjetskog prvenstva protiv Paragvaja u Cape Townu, premda je natuknuo kako će iz najboljeg sastava izostaviti vodećeg strijelca Serie A Antonia Di Natalea.

U posljednjoj je trening-utakmici uz Simonea Pepu i Vicenza Iaquintu s lijeve i desne strane, naime, bio postavljen Alberto Gilardino, a Lippi je talijanskim novinarima znakovito rekao: "Ako već niste otkrili postavu, promijenite posao i ostavite se novinarstva. Ne razumijete li još moj stil? Hajde, koja vam je izlika za to? Ali, i tako vam neću reći."

"Odluku još nisam obznanio ni igračima, stoga ne bi bilo pošteno da ju otkrijem vama. Vidjet ćemo hoćete li štogod pogoditi", nastavio se trofejni trener zafrkavati s pripadnicima sedme "sile".

Koliko azzurri mogu u "nemogućoj misiji" obrane naslova prvaka iz Njemačke? "Mogu vam reći da se želimo prikazati u dobrom svjetlu. Respektiram skepticizam koji oko nas vlada, ali se s njime ne slažem jer je baziran na tek dvije prijateljske utakmice. One su bile samo dio programa koji nas je vodio u JAR i nisu odlučujuće. Neću poricati da su me ozljede spriječile u izvođenju određenih eksperimenata, ali uvjeravam vas da smo spremni odigrati odličan turnir. Nema dvobje oko naše pripreme."

Bivši je Juventusov direktor Luciano Moggi u međuvremenu izrazio mišljenje kako će "biti sretan ako se i dostojno prezentiraju". "Možemo odmah zaboraviti plasman u četvrtfinale. Nadajmo se da ćemo barem ostaviti dobar dojam jer ova momčad vapi za poštenim renoviranjem i novim 'miksom'. Fabio Cannavaro definitivno posjeduje klasu, ali mu je već istekla putovnica, dok su Zambrotta i Gattuso ostali bez goriva. Ne bismo trebali mnogo očekivati."

A favoriti su... "Nekoliko je momčadi mnogo snažnije od nas, počevši od Argentine i bez Cambiassa i Zanettija. Brazil i Engleska su dobri, ali ne podcjenjujmo Paragvaj, koji je u kvalifikacijama pobijedio i Carioce i Albiceleste", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!