Nogomet

Vjerujemo Nizozemcima, ne i Talijanima

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • ponedjeljak, 14.06.2010.
Vjerujemo Nizozemcima, ne i Talijanima
Foto: EPA

Hoće li i četvrti dan SP-a donijeti iznenađujuće rasplete (barem Sportnetovim prognozerima) ili će Nizozemci i Talijani odraditi posao kako treba? Uz njih i njihove protivnike, danas će na teren i Kamerun i Japan u utakmici koja je potpuno otvorena...

Nizozemska - Danska, 13.30

Tomislav Pacak: Ovo je prvi ogled zemalja s istog kontinenta, pa je stoga i lakše usporediti snagu dviju reprezentacija. Iako sam u najavi prvenstva istaknuo Dansku kao jedno od ugodnih iznenađenja, ne mislim da će im biti ugodno protiv Nizozemske. Danska je organizirana, tvrda, šablonska momčad koja može dobro odgovoriti nekoj talentiranoj, ali ne taktički dorađenoj momčadi, no Nizozemci će biti pretvrd orah, posebno s obzirom na ozljede Bendtnera i Tomassona koji su upitni uoči utakmice. Nizozemska redovito lako prolazi skupine i igra dobro na početku natjecanja, dobru formu sugeriraju i pripremne utakmice, pa se i bez Robbena može očekivati lijep nastup Tulipana.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske (dosadašnji omjer 1-1)

Dario Dodić: Nizozemci su me stvarno impresionirali u pripremnom periodu za Svjetsko prvenstvo, ali realnost je da pripremne utakmice i ne znače previše. Ono što je jasno jest da će nedostajati Robben, no moje je mišljenje da Nizozemci mogu i bez njega i da će dobiti na protoku lopte. Danci nisu loši i mogli bi iznenaditi u Južnoj Africi, očekujem tvrdu utakmicu zbog koje dajem šansu neriješenom rezultatu. Naravno, s obzirom na moj trenutni omjer, možda je bolje ignorirati me.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-2)

Vedran Attias: Mislim da će ovdje Nizozemci odigrati svoju najbolju utakmicu natjecanja. Uvijek favoriti, a nikad pobjednici će pokazati svu raskoš svog neospornog talenta protiv Danske koja, kao niti većina drugih reprezentacija, protiv takve Nizozemske – nema šanse. Naravno, kako će natjecanje ići dalje Nizozemci će padati i na koncu se oprostiti od natjecanja (najkasnije) u četvrtfinalu, ali neće to večeras puno pomoći Dancima.

Prognoza: Pobjeda Nizozemske (dosadašnji omjer 1-1)

Japan - Kamerun, 16.00

Tomislav Pacak: Nakon svega do sada viđenoga možemo zaključiti da je o ovakvim reprezentacijama - koje imamo priliku gledati zaista rijetko - teško donijeti ozbiljnu ocjenu prije prvog nastupa. Iako Afrikancima u globalu ne vjerujem, Kamerun ima klasnije igrače od Japana, a izbornik Okada ne nudi povjerenje da može biti prevaga na strani Japana - ako je 1998. s Japanom mogao izgubiti od Jamajke, onda mu teško mogu vjerovati protiv Samuela Eto'oa i Kamerunaca, pogotovo na afričkom tlu.

Prognoza: Pobjeda Kameruna (dosadašnji omjer 1-1)

Dario Dodić: Već neko vrijeme razmišljam o ovoj utakmici i ne znam što bih rekao. Da me netko pitao prije tri mjeseca opalio bih bez razmišljanja: Japan! Sada više nisam siguran. Japanci su posljednjih mjeseci pali, jedini igrač kojeg se "bojim" trenutno je Honda, no on nije dovoljan protiv fizički moćnih Kamerunaca. S druge strane, nije baš da Kamerunci briljiraju, a i moram reći da ne vjerujem afričkim reprezentacijama jer su taktički nezrele, a po trkačkim mogućnostima su bliske azijskim momčadima. Zbog toga tipujem na još jedan neriješeni ishod, dakle sa sigurnošću se može reći da će u ovoj utakmici netko pobijediti.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-2)

Vedran Attias: Iskreno, zaista ne znam. Kladionice kažu da su Afrikanci favoriti, no kako je nisam sklon njihovom nogometu i obzirom da mislim kako (niti ovaj put) neće napraviti bolji rezultat – dajem neke šanse Japanu. Opet, kada se pogledaji momci iz zemlje izlazećeg sunca ne ulijevaju previše povjerenja jer stvarno nemaju dobru momčad pa stoga ovdje prognoziram neriješeni rezultat. Jednostavno, kada si zamislim taktičko (ne)znanje Kameruna – tada me niti Eto'o ne može nagovoriti da se kladim na njih.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 1-1)

Italija - Paragvaj, 20.30

Tomislav Pacak: Iako su Talijani stari i u momčadi nemaju klasu kakvu najčešće imaju, posebno na poziciji "desetke", to je momčad protiv koje ću uvijek nerado igrati jer imaju vrhunskog trenera i dokazano znaju igrati ovakve turnire. Međutim, to kod Talijana znači i nerijetko malo sporiji uvod, a Paragvaj je upravo momčad koja to može i zna iskoristiti. Nakon odličnih kvalifikacija, Paragvajci imaju visoke ambicije, a bod protiv svjetskih prvaka na startu natjecanja potvrdio bi da brojni komplimenti nisu nezasluženi.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 1-1)

Dario Dodić: Paragvajsku sam reprezentaciju gledao dva puta u pripremnom razdoblju i moram reći da su me zaista impresionirali (kao da pričam o Nizozemcima, zar ne?). S druge strane, Talijane nisam pratio, no nisam pobornik talijanskog nogometa, a i mora se priznati da im je nogomet u dramatičnom padu. Da, Inter je prvak Europe, ali kakve to veze ima s Italijom osim čiste geografije? Talijani su neuvjerljivi, ali ipak su Talijani. Paragvajci su talentirani, ali Urugvajci su me ušutkali pa nisam hrabar dati prednost Paragvaju. Bit će i jedni i drugi zadovoljni remijem.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji omjer 0-2)

Vedran Attias: Ma “čistih“ 1:0 za Italiju iz sumnjivog prekida i najmanje jedan “čisti“ nedosuđeni penal za Paragvaj – tako vidim ovu utakmicu koju vam, ukoliko imate pametnijeg posla, preporučam ne gledati. Zašto? Zato što sigurno neće biti posebno lijepa, a vjerujte mi – imat ćete još puno prilike gledati Italiju (i) na ovom Svjetskom prvenstvu.

Prognoza: Pobjeda Italije (dosadašnji omjer 1-1)

A što vi mislite?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 16:04
    filoktet s koje si ti kruske pao, etto ce bit najbolji strijelac, finale ce biti juzna koreja-alzir, a najboljim igracem prvenstva bit ce proglasen zadnji vezni urugvaja
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 15:59
    ide paragvaj...demantirat ce talijani moj k....
    Obrisan korisnik
  • cameosis14.06.2010. u 15:56
    momci, ostavite se nogometa, ozbiljno ... "ne vjerujete afrikancima" i "niste skloni njihovom nogometu", "taktičko neznanje kameruna" ... ej, kameruna?! da ste napisali burundija ili gambije, u redu ... ali to nasilno ponavljanje izlizanih floskula kada se nema nešto... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 12:23
    SAMO VI NE VJERUJTE TALIJANIMA....PA ĆE BAŠ TI TALIJANI DANAS POKAZAT KAKO SE LAGANO AMERIČKI DOLAZI DO POLUFINALA..... PS.- NEŠTO SLIČNO KAO ŠVABE
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2010. u 12:10
    nizozemska sigurno dobija, kamerun također - Etto će biti najbolji strijelac prvenstva; a Italija će sve demantirati i dobiti paragvaj
    Obrisan korisnik