Nogomet

Pires: "Momčad je odraz trenera"

Antonija Pavlić • petak, 18.06.2010.
Pires: "Momčad je odraz trenera"
Foto: EPA

Meksički izbornik Javier Aguirre urgirao je na svoje izabranike da ne polete previše u nebo nakon pobjede nad Francuskom, jer matematički još nisu izborili prolaz u osminu finala. Zanimljive su izjave dali i negdašnji proslavljeni reprezentativci Robert Pires i Fabien Barthez...

Meksički trener Javier Aguirre bio je presretan skinutim francuskim skalpom, ali je i upozorio da se momčad ne smije opustiti prije konačnog osiguranja mjesta u drugom krugu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

"Bila je to vrlo izbalansirana utakmica, a već je nakon nekog vremena postalo kristalno jasno da će prvi koji postignu pogodak ujedno i slaviti pobjedu. Bilo nam je teško, međutim tri su nam boda protiv viceprvaka svijeta bila izuzetno bitna. Sjajno smo igrali, ali matematički još nismo osigurali prolaz i nogama moramo čvrsto ostati na zemlji", konstatirao je.

"Francuzi su nas rano pritisnuli i 'mučili' nas gotovo čitavo prvo poluvrijeme. U drugom je dijelu bilo tek nešto lakše. Ova je momčad sada na okupu puna tri mjeseca, željni su igre, a s napadačkim potencijalom koji posjedujemo, uvijek nastojimo iznenaditi protivnika."

Važan komadić Aguirrove momčadi Carlos Vela nakon 31 minute morao je prisilno izaći zbog ozljede. "Još ne znamo pravu težinu ozljede, ali definitivno je stradao mišić", otkrio je.

Meksičku pobjedu nad višestrukim svjetskim prvacima komentirao je i legendarni negdašnji reprezentativac i dugogodišnji veznjak Arsenala Robert Pires. "Francuska je momčad odraz trenera. Nije dobro, nismo dobri", otvoreno je Pires kritizirao Domenechov rad za TF1.

Još jedan bivši reprezentativac, vratar Fabien Barthez, prokomentirao je francusku sramotu riječima: "Meksiko je jednostavno bio bolji u svim duelima. Rezultat je logičan."

Igrač utakmice i strijelac prvog pogotka Javier Hernandez rekao je: "Posebno sam zadovoljan zbog pobjede, mnogo više nego zbog titule igrača utakmice, koju sam zavrijedio. Željeli smo trijumfom razveseliti naciju, ali ipak bih podsjetio da je ona tek prvi korak - pred nama je još uvijek dug put. Za trenutak ne želimo razmišljati o sljedećem susretu protiv Urugvaja, nastojimo uživati u sreći."

Zanimljivo je spomenuti podatak da je Hernadezov djed na SP-u 1954. u Španjolskoj također poentirao Francuzima u povijesnoj meksičkoj 3:2 pobjedi. "To je nešto po čemu ga pamtim. Nismo još razgovarali, ali mogu vam reći da je odlično što smo oboje na SP-ima pogađali francusku mrežu."

Proslavljeni trener i izbornik tricolora na zlatnom SP-u 1998. Aimé Jacquet pridružio se pak kritikama na stil igre Domenechove ekipe. "Istina je izašla na vidjelo, presuda je donešena. Francuska nije demonstrirala ritam, pravu reakciju i ponos nastupanja za svoju državu. Mislio sam da će ova momčad biti agresivna i odlučna, ali razočaran sam jer im je upravo to nedostajalo. Dirnut samm strašno me ovo pogađa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 17:17
    nema se para! eto što je!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 15:10
    Plavi 9 ,ne diraj u Arsenalove igrače, pogledaj malo druge u cijeloj repki , ni jedan od topnika nije gori od ostalih jadnika iz repke!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 11:10
    Francuska je pobijedila 3:2 1954., deda je zabio drugi gol u porazu Meksika.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 09:49
    sumnjam da je domenech bas TAKO katastrofalan trener. nesto dublje ne stima s francuzima...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 09:22
    treba smjeniti cijeli savez francuski zbog ove blamaže
    Obrisan korisnik