Nogomet

Vjerojatni kraj za Senderosa

Lovro Štrbinić • petak, 18.06.2010.
Vjerojatni kraj za Senderosa
Foto: EPA

Senderos je nakon 36 minuta igre u susretu sa Španjolskom napustio igru zbog ozljede koja se pogoršala nakon kontakta s vlastitim suigračem. Izgleda da će mu te minute biti i jedine provedene u igri na ovom Svjetskom prvenstvu...

Prije početka natjecanja u Južnoj Africi Švicarska je bila zabrinuta zbog ozljede Alexandra Freija, kapetana reprezentacije, koji je ozlijedio gležanj. U međuvremenu je Philippe Senderos u prvoj utakmici po skupinama zadobio ozljedu iste naravi, te je zadao nove glavobolje Ottmaru Hitzfeldu i njegovom stožeru. Ipak, za sljedeće bi utakmice mogli računati bar na kapetana momčadi, koji bi se trebao sutra ponovno priključiti treninzima.

Kod Senderosa je situacija nešto kompliciranija te je prema navodima liječnika reprezentacije Cuna Wetzela on izgubljen za iduće dvije utakmice po skupinama. Ostavlja se mogućnost njegova nastupa u osmini finala, ukoliko Švicarci novim bodovima potkrijepe senzacionalnu pobjedu nad Španjolcima iz prvog kola. Međutim, ni ta mogućnost nastupa nije velika, pa je vjerojatnija opcija da je za novog igrača Fulhama ovo Svjetsko prvenstvo završeno.

Na listi ozlijeđenih otprije se nalazi i igrač West Hama Valon Behrami, koji je izvan stroja zbog ozljede butnog mišića. Za njega se nadaju da bi mogao biti spreman za sljedeću utakmicu protiv Čilea koja se igra 21. lipnja u Port Elizabethu. Pobjedom u toj utakmici Švicarci bi se još više približili prolasku u drugi krug, te bi tada u trećoj utakmici možda mogli omogućiti i dodatni odmor svim ozljedama načetim članovima reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!