Nogomet

Eriksson: "Sjeverna Koreja zaslužuje respekt"

Mihaela Bradovski • petak, 18.06.2010.
Eriksson: "Sjeverna Koreja zaslužuje respekt"

Izbornik Obale Bjelokosti, Sven-Goran Eriksson upozorio je javnost, ali i svoje igrače na opasnost zvanu Sjeverna Koreja. Švedski stručnjak smatra kako bi otpisivanje azijske momčadi moglo biti pogubno za njezine suparnike...

Nakon 1:2 poraza od Brazila Sjeverna Koreja nalazi se na dnu ljestvice skupine G, ali dobra igra koju su pružili protiv peterostrukih svjetskih prvaka mogla bi donijeti više muke njihovim idućim protivnicima, reprezentacijama Portugala i Obale Bjelokosti.

I dok je izbornik Portugala Carlos Queiroz nakon remija s afričkim predstavnikom iz borbe za prolaz skupine izostavio Sjevernu Koreju, Eriksson je puno oprezniji.

"Gledajući papir slažem se s Queirozom, ali samo gledajući u njega. Riječ je o reprezentaciji koja igra dobar nogomet i mislim da bismo svi trebali imati respekta prema njima. Ne shvatite li ih dovoljno ozbiljno mogu vam nanijeti štetu."

Eriksson je prije svega oprezan jer njegovu vrstu tek čeka dvoboj s ovim protivnikom. "Nikad ne znate što se sve može dogoditi u idućem krugu i koliko će važna biti ona posljednja utakmica."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis18.06.2010. u 20:19
    pametan čovjek i svaka mu čast na normalnom pristupu. portugalci ne spominju korejce, jer znaju da su potonji bolji.
    cameosis