Nogomet

NK Čakovec: Dvije skupštine, ništa jasno

Ivana Strahija • subota, 19.06.2010.
NK Čakovec: Dvije skupštine, ništa jasno
Foto: Ivana Strahija

Čak su dvije sjednice Skupštine sazvane za idući tjedan u ime NK Čakovca, čakovečkog četvrtoligaša, ali nije jasno koja ima legitimitet, kao ni tko uopće ima pravo glasa.

NK Čakovec sezonu je završio na drugom mjestu 4. HNL Sjever skupina A; uz najmlađu momčad lige, a jedan je mladac, Dino Bukal, čak dobio mjesto među juniorima Hajduka, te je upravo u subotu podigao ispisnicu iz Čakovca.

No, to je ujedno jedna od rijetkih pozitivnih stvari koje se mogu reći vezano uz NK Čakovec. Račun kluba je naime još uvijek u blokadi, od 2003. godine, a bivši i sadašnji članovi Uprave se međusobno optužuju za razne malverzacije.

Danas su predsjednik Zvonko Bratuša i dopredsjednik Željko Novak podnijeli neopozive ostavke na svoje dužnosti te sazvali izbornu sjednicu Skupštine za srijedu u 18 sati. Istovremeno je međutim do novinara stigla i vijest o tome da su Ljudevit Žganec, Ljudevit Gavez, Duško Platikapa, Dražen Kolenić, Josip Varga, Ivica Zanjko, Ivan Mikulić i Ivan Zadravec, svi odreda članovi Uprave kluba, također sazvali sjednicu, no za ponedjeljak u 19 sati.

Postavlja se pitanje legitimnosti jedne i druge Skupštine, i to zbog nekoliko razloga. Kao prvo, Zvonko Bratuša je na čelo NK Čakovca došao nakon što je 29. kolovoza 2009. tadašnji predsjednik Ljudevit Žganec s njime potpisao ugovor po kojem se potraživanje Bratušine tvrtke Teamsport od 403 tisuće kuna pretvara u sponzorstvo, a tužba Teamsporta se povlači. Time je Bratuša po Statutu stekao deset glasova, pa ne čudi što je izabran za predsjednika.

No, svega par dana kasnije, 11. rujna 2009. godine, na adresu Čakovca stiže rješenje od suda, prema kojem je cijela tužba Teamsporta protiv NK Čakovca odbačena jer je 23. srpnja 2002. godine Teamsport - prestao postojati. Logika nalaže da takva presuda od suda poništava kasniji ugovor Žganca i Bratuše, no to se nije dogodilo, a Bratuša je ostao predsjednik do kraja sezone.

Kao drugo, pitanje je tko uopće ima glasove za Skupštinu. Izuzetno čudno sročeni Statut NK Čakovca glasove naime daje sponzorima kluba, a ne može se doći do podataka koliko je tko u posljednjih godinu dana dao u klub. Jasno je jedino da glasove ima Grad Čakovec, koji NK Čakovcu daje stadion za trening i natjecanje. Pošto se po nekim informacijama radi o dvadesetak glasova, jasno je da će upravo Grad odlučivati o novom predsjedniku.

Kao mogući kandidat se spominje Dragutin Katalenić, no on je svoju upletenost jasno demantirao: "Nisam ni član Skupštine ni ne želim biti predsjednik NK Čakovca. Bavim se Školom nogometa i ništa osim toga me ne interesira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!