Nogomet

Eriksson: "Brazil se ne treba žaliti"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.06.2010.
Eriksson: "Brazil se ne treba žaliti"
Foto: EPA

Izbornik Obale Bjelokosti, Sven-Göran Eriksson, smatra da je Brazil protiv njegove momčadi odigrao dovoljno dobru utakmicu te da može daleko, ali da se nema pravo žaliti zbog isključenja Kake...

Dvoboj Brazila i Obale Bjelokosti (3:1) poprimio je i neke neželjene konotacije nakon drugog pogotka Luisa Fabiana te crvenog kartona Kaki, no Sven-Göran Eriksson prvo je prokomentirao sportske aspekte tog susreta.

"Brazil je jednostavno dobar na svim dijelovima terena. Morate biti savršeni da ih pobijedite", rekao je izbornik Obale Bjelokosti, čijoj momčadi predstoji težak posao želi li u osminu finala.

"Mislim da Brazil može osvojiti naslov prvaka svijeta. Jako su kvalitetna momčad, pogotovo u obrani", dodao je.

Ipak, nije propustio osvrnuti se na sporne detalje tog susreta: "Čuo sam da se Brazilci žale zbog Kakinog isključenja. Smatram da to ne bi trebali raditi jer nije lako prihvatiti da je Luisu Fabianu bilo dopušteno igranje rukom. I to ne jednom, nego dvaput".

"Taj gol nije smio biti priznat. Brazil ga je dobio besplatno, a pogodak za 2:0 uvelike je promijenio stvari na terenu", zaključio je švedski trener.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.06.2010. u 21:54
    @ plavi, slažem se. ali ova izjava mu je prva na mjestu.
    cameosis
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 18:08
    Erikson prvo treba da nauči igrače Obale Slonovače da se igranjem djonom može slomiti noga protivničkog igrača.Sudija je bio kriminal!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2010. u 11:09
    ovaj lik osim u laziju nije napravio ništa u karijeri, a dobiva odličnu lovu u odličnim ekipama i upropaštava ih, kad će tome kraj????
    Obrisan korisnik