Nogomet

Lagerbäck: "Zaslužili smo više"

Ante Zovko • srijeda, 23.06.2010.
Lagerbäck: "Zaslužili smo više"
Foto: EPA

Nakon uzbudljivog remija (2:2) kojim je Južna Koreja protiv Nigerije jedva uspjela izboriti drugi krug oba izbornika pohvalila su svoje igrače, dok je Šveđanina na klupi afričke momčadi zasmetao pristup njegovih protivnika.

Južna Koreja se protiv Nigerije igrala sa živcima svojih navijača i visila na rubu ispadanja. Zahvaliti mogu ponajprije nigerijskim napadačima, koji ni najizglednije prilike nisu uspjeli pospremiti iza leđa južnokorejskog vratara.

"Situacija je bila vrlo teška kad smo primili prvi gol. Ali su igrači ostali smireni i izjednačili", pohvalio je svoje izabranike Jung-Moo Huh.

Vezane vijesti

"Naš je cilj bio doći do osmine finala. Uspjeli smo u tome po prvi put izvan vlastite zemlje. Zato me veseli činjenica da nam je to pošlo za rukom u Južnoafričkoj Republici. Svi igrači znaju kako je ovo važno", rekao je kapetan Ji-Sung Park.

Nigerija je postala još jedno u nizu afričkih razočaranja. Samo ju je jedan gol dijelio od drugog kruga, ali zakazali su napadači. "Vrlo sam razočaran", izjavio je izbornik Lars Lagerbäck. "Uvjeren sam da smo zaslužili nešto bolje na ovom Svjetskom prvenstvu."

"Kad smo gubili nastavili smo se boriti i izjednačili smo. Ali nije bilo dovoljno dobro. Bio sam malo razočaran zbog tolikog odugovlačenja. Mislim da to nije fair play. Međutim, to je rezultat koji nas izbacuje i nema se tu što mnogo za reći, mogu samo čestitati protivniku", dodao je švedski stručnjak.

SP 2010. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Nigerija2:2Južna Koreja
Grčka0:2Argentina
1Argentina 37:1+69
2Južna Koreja 35:6-14
3Grčka 32:5-33
4Nigerija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis23.06.2010. u 20:15
    ovo je drugi nesposobni izbornik nigerije nakon vogtsa, a taj je zasrao kvalifikacije za sp 2006. treba potrati vodstvo nogometnog saveza u t.p.m.
    cameosis