Nogomet

Hoće li sve poći po planu?

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • srijeda, 23.06.2010.
Hoće li sve poći po planu?
Foto: EPA

Osam momčadi u današnji dan SP-a ulazi s nadom da mogu proći u osminu finala. Sportnetovi prognozeri prednost daju Engleskoj, SAD-u i Njemačkoj, a mišljenja su se podijelila samo oko susreta Srbija - Australija...

Engleska - Slovenija, 16.00

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 5-6): Bojim se za naše sjeverozapadne susjede da su svoju šansu propustili protiv SAD-a. Engleska je na papiru puno teža momčad, pa iako to do sada nije puno značilo i iako Slovenija može igrati na bod i iako sam uvijek vrlo skeptičan prema Engleskoj - ipak su mi nešto teži argumenti Rooney, Gerrard i Terry u odnosu na Korena, Kirma i Novakoviča. Ali ne mogu reći da bi mi bilo žao da promašim ovaj par, dapače.

Prognoza: Pobjeda Engleske

Dario Dodić (dosadašnji učinak 4-7): Stvarno nije pametno tipovati na ekipu koja nije pokazala baš ništa u dosadašnje dvije utakmice, ali isto tako stvarno nema smisla tipovati protiv Engleza, a na Sloveniju - ne mogu baš reći da su me Slovenci impresionirali. Uglavnom, Englezi unatoč slabim igrama imaju više nego solidne šanse završiti kao prvi u skupini. Imaju više pojedinaca koji mogu odlučiti utakmicu i vjerujem da će doći do pobjede protiv Slovenaca.

Prognoza: Pobjeda Engleske

Vedran Attias (dosadašnji učinak 6-5): Znam da Englezi ne igraju dobar nogomet, sto puta sam u zadnjih par mjeseci poznanike uvjeravao kako su visoke vrijednosti Gerrarda, Lamparda, Lennona i ostalih samo plod njihovih odličnih medija i marketinga, ali… Ali, Rooney mi je ponajdraži igrač, Capello je fantastičan trener, a Ashley Cole zaista je ponajbolji lijevi bek svijeta i jednostavno ne mogu, iako znam da bih vjerojatno trebao, reći kako će Slovenija njih dobiti. Jednostavno ne mogu.

Prognoza: Pobjeda Engleske

SAD - Alžir, 16.00

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 5-6): Amerikanci su u oba susreta pokazali karakter, koji će i ovoga puta biti na iskušenju, jer nema sumnje da će Alžirci biti maksimalno borbeni, tvrdi i nezgodni. Ipak, vjerujem u kvalitetu i mentalitet Amerikanaca, iako će se namučiti da otključaju bravu Alžira.

Prognoza: Pobjeda SAD-a

Dario Dodić (dosadašnji učinak 4-7): Amerikanci imaju razvijen sportski duh i osjećaj patriotizma, nema teorije da ne tipujem na njih. Oni su prava sportska nacija, vjerujem i da su kvalitetniji od Alžira, imaju odličnu priliku proći u osminu finala i vjerujem da će pobjedom protiv Alžira to i ostvariti. JuEsEj, JuEsEj!

Prognoza: Pobjeda SAD-a

Vedran Attias (dosadašnji učinak 6-5): Ne vidim kako ovdje Alžir može ostati neporažen. Prije početka prvenstva sam rekao kako sam siguran da će ovdje proći SAD i Engleska i moram ostati dosljedan – iako bih se lako mogao prevariti. Opet, dok Engleska možda stvarno neće dobiti Slovence, SAD će se lako obračunati s Alžircima, otići u sljedeći krug i onda tamo završiti svoje natjecanje. Amerikanci su mi jako dragi i volio bih da prođu dalje, a mislim da su kvalitetom i prikazanim nogometom to i zaslužili.

Prognoza: Pobjeda SAD-a

Njemačka - Gana, 20.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 5-6): Iako je do sada malo značilo ako mi se neki par čini sigurnim, da moram izabrati jedan fiksni par od ovih iz današnje ponude, izabrao bih pobjedu Njemačke. Uvjeren sam da je poraz protiv Srbije bio splet okolnosti, gluposti Klosea i promašaja Podolskog, no Nijemci su me i u tom susretu uvjerili da su najbolja momčad u ovoj skupini. Ako sam u pravu, to će dokazati relativno uvjerljivom i sigurnom pobjedom protiv Gane, obrambeno dobre, ali napadački prilično bezidejne momčadi.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Dario Dodić (dosadašnji učinak 4-7): Nisu mogli pobijediti desetoricu Australaca, štoviše, malo je nedostajalo da ih porazi desetorica Australaca. Gana se neće dobro provesti protiv njemačke kombinatorike, ispast će iz sustava barem jednom i to će Nijemci znati kazniti. Nije mi namjera ureknuti Nijemce, ali ne vidim kako ovdje Gana može izbjeći poraz. Drugim riječima, nova izjava za prognozu dana u Sportnetovom Dnevniku.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Vedran Attias (dosadašnji učinak 6-5): Onima koji se klade, a ja ne spadam u te, preporučam da ni slučajno ne propuste ovaj par. Sigurno će na Njemačku biti dobar koeficijent, a još sam sigurniji da će upisati pobjedu. Njemačka je puno, puno, puno bolja momčad od Gane i ne vidim način na koji bi afrička momčad mogla ne izgubiti ovu utakmicu. Njemački mentalitet, rad, uvježbane akcije i ponavljanja su nešto što Gana ima tek u tragovima i nemaju nikakve šanse.

Prognoza: Pobjeda Njemačke

Srbija - Australija, 20.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 5-6): Vjerojatno najteži par današnje prognoze, puno me toga podsjeća na hrvatski dvoboj s Australijom kada smo "samo" trebali pobjedu za prolazak, a onda se gorko razočarali. Australci su više od pola minuta do sada igrali s igračem manje, pa je teško reći kako igraju kada su kompletni 90 minuta, a još im se i vraća Cahill. Ipak, Srbi ipak imaju nešto snažniju momčad, napadačima je već vrijeme da postignu pogodak, a Australci nisu posebno potentni u igri prema naprijed - stoga prednost Srbiji uz nadu da će utakmica biti neizvjesna i nepredvidiva kao što je za prognozirati.

Prognoza: Pobjeda Srbije

Dario Dodić (dosadašnji učinak 4-7): Ovo je jedina utakmica o kojoj zaista nemam neko mišljenje. Bilo bi mi drago da pobijedi Australija jer imaju šanse proći dalje, a i nisu toliko loši koliko se pričalo nakon teškog poraza od Njemačke. Australija ima dobru reprezentaciju, ništa lošiju od Srbije ili Gane. Nisu imali sreće i zato je vrijeme da ih pomazi sreća. Iako su u ovoj utakmici sva tri tipa po meni jednako izvjesna, tipujem na klokane!

Prognoza: Pobjeda Australije

Vedran Attias (dosadašnji učinak 6-5): Iako su Srbi vjerojatno najčudnija momčad, odnosno ekipa za koju je praktički nemoguće procijeniti kako će odigrati – mislim da su bolji od Australije. Protiv Gane su napravili samoubojstvo, a niti protiv Njemačke nisu bili posebno bolji, ali imam objašnjenje. Protiv Gane su bili favoriti pa su se prestrašili, a protiv Njemačke su se prepali, zažmirili i – upisali tri boda. Vjerujem kako ćemo tek protiv Australije vidjeti pravu Srbiju, onu koja je gazila protivnike u kvalifikacijama, a dobri Australci protiv te momčadi – nemaju šanse.

Prognoza: Pobjeda Srbije

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Largo LaGrande23.06.2010. u 16:52
    zanimljivo kako svi pljuju po Englezima i govore "znali smo da su loši", ali uredno se nijednom ne usuđuju prognozirati protiv njih.
    Largo LaGrande
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 12:35
    srbija australija 0 1, strijelac culina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.06.2010. u 12:11
    Njemacka Gana 2 0, Srbija Australija 2 1
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000723.06.2010. u 10:38
    Slovenija SAD Australija Gana - Njemačka x
    The_Killer_0007
  • joka030523.06.2010. u 10:06
    Bravo Menotti!Samo bih ja volio da to bude Engleska jer su došli kao nekakve zvijezde jer su nas "kao" razbili u kvalifikacijama,a mi igrali sa polovičnim sastavom...
    joka0305