Nogomet

Razočarani Alžirac razmišlja o odlasku

Borna Rupnik • četvrtak, 24.06.2010.
Razočarani Alžirac razmišlja o odlasku
Foto: EPA

Izbornik alžirske nogometne reprezentacije, Rabah Saadane, nakon poraza od Sjedinjenih Američkih Država razmišlja o napuštanju kormila...

Alžirci su nakon nesretnog poraza od Slovenije u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva uzeli bod favoriziranim Englezima, a potom su pali u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv SAD-a, kada im je zabio Landon Donovan.

Takav je rasplet jako razočarao izbornika Rabaha Saadanea, koji priznaje da razmatra mogućnost povlačenja iz reprezentacije. "To je točno, a znam i da postoje mnogi ljudi koji bi željeli da ja odem. Treba još vidjeti što će reći predsjednik našeg saveza", otkrio je.

Poraz od Amerikanaca djelomično pripisuje i nedostatku sreće, premda su Bradleyevi izabranici promašili niz odličnih prilika: "U posljednjim smo minutama i mi napali, no sreća je bila na američkoj strani".

"Ipak, ne mislim da moramo pognuti glave od srama, ipak je to bio naš prvi nastup na Svjetskom prvenstvu u zadnje 24 godine. Nije trebalo očekivati čuda", izjavio je Rabah Saadane.

Osvrnuo se i na ukupan učinak afričkih reprezentacija: "Mislim da smo na pravom putu. Nedostaje nam još stabilnosti i discipline, ali za nekoliko godina Afrika bi mogla davati i najbolje svjetske momčadi".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!