Nogomet

Otto Rehhagel napustio Grke

Borna Rupnik • četvrtak, 24.06.2010.
Otto Rehhagel napustio Grke
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Otto Rehhagel podnio je ostavku na dužnost izbornika grčke nogometne reprezentacije, što znači da će se ta momčad Hrvatskoj u kvalifikacijama za europsku smotru suprotstaviti pod novim vodstvom...

Hrvatska nogometna reprezentacija ipak neće odmjeriti snage s tvorcem grčkog nogometnog čuda iz 2004. godine, njemačkim trenerom Ottom Rehhagelom. On je dva dana nakon ispadanja svoje momčadi sa Svjetskog prvenstva podnio ostavku.

Na klupu Grčke sjeo je 2001. godine, a tri godine poslije ostvario je najveći podvig s najboljim nogometašima te zemlje. U Portugalu se okitio titulom prvaka Europe.

Međutim, Grčka je u Južnoafričkoj Republici upisala jednu pobjedu i dva poraza, od čega je posljednji bio onaj od Argentine (2:0), a 71-godišnjem Rehhagelu to je bilo dovoljno da se oprosti od svojeg posla. Prije toga je protiv Nigerije (2:1) ubilježio prvu grčku pobjedu u povijesti Svjetskih prvenstava.

Svojim igračima nije ništa zamjerio po završetku natjecanja: "Igrali su srcem, uz veliku želju i zalaganje". No, na njegov su račun s raznih strana stigle mnoge kritike zbog izostanka opipljivijih napadačkih ambicija.

Njegov je nasljednik zasad nepoznat, a grčki mediji najglasnije spominju ime Portugalca Fernanda Santosa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!