Nogomet

Lippi: "Kriv sam za sve"

Antonija Pavlić • četvrtak, 24.06.2010.
Lippi: "Kriv sam za sve"
Foto: EPA

Talijanski izbornik Marcelo Lippi svu je odgovornost ranog ispadanja sa svjetske smotre preuzeo na sebe, priznavši da momčad nije dostatno pripremio na psihološkom i fizičkom planu...

Talijanski izbornik Marcelo Lippi godine se 2006. od klupe azzurra oprostio trijumfalno, ali će poslije natjecanja u Južnoafričkoj Republici biti zapamćen i po jednoj od najgorih prezentacija četverostrukih svjetskih prvaka na velikoj pozornici.

Likovali su zbog "slabe" skupine, a potom su remizirali s Novim Zelandom i Paragvajem te u odlučujućem susretu pokleknuli pred Slovačkom. "Bez pogovora svu odgovornost preuzimam na sebe. Ako se momčad na ovako velikom natjecanju pojavi ustrašena u glavama, srcu i mislima, tada ju izbornik nije dobro pripremio", priznao je Lippi.

Vezane vijesti

"Žao mi je zbog navijača, Saveza, ma svih. Vjerovao sam u ove momke, ali jednostavno se nismo dobro spremili. Očekivao sam sve, samo ispadanje u prvom krugu nikako. Nismo igrali dobro i nije mi ugodno na ovaj način okončati posao na talijanskoj klupi."

Još je jednom ponovio kako igrači, na kraju krajeva, i nisu glavni krivci za veliki neuspjeh. "Kriv sam. Zbog odluka koje sam donosio i načina na koji smo se prezentirali svijetu u ove tri utakmice. Svom nasljedniku želim svu sreću, a svima koji su me podržavali zahvaljujem na protekle četiri godine."

Marek Hamšik bio je ponovno glavni motor slovačke momčadi, a velikoj je pobjedi doprinio s dvije asistencije. "Kreirali smo povijest! Tko bi ovo očekivao", oduševljeno je poslije utakmice govorio veznjak Napolija.

"Svjesno smo se povukli nakon drugog pogotka i sreća da smo zabili treći jer je sve moglo loše završiti. Zaslužili smo pobjedu i presretni smo što ćemo igrati osminu finala. Sam je plasman u Južnoafričku Republiku bio ogroman uspjeh i teško ćete naći čovjeka koji je vjerovao da se možemo probiti u najboljih 16, posebno nakon što smo upali u skupinu s Talijanima", kratko je elaborirao.

Ozlijeđeni vratar Gianluigi Buffon pošteno je pak priznao talijansku nemoć, kazavši: "Za nas je jedini ispravan način - put kući. Slovačku i Novi Zeland treba respektirati, a ako nismo pobijedili niti jednu momčad u skupini, nemamo što tražiti u Južnoafričkoj Republici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 08:33
    Kapa dolje gospodine! Mogao je kukati za Pirlom ili jednostavno reći da su mu tebala dva ili tri kvalitetnija igrača (znate, naš bivši izbornik, jedan striji gospodin u žutim i rozim poluverima), ali nije. Ostao je gospodin i čovjek , kakav je uvijek i bio!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 01:42
    Veliki veliki trener..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 22:15
    Bravo Lippi! Pažljivo sam promatrao tvoje lice nakon zadnjeg sučevog žvižduka. Užasnutost spoznajom o kraju i krahu, vidila se u svakoj crti tvog lica. Ovom izjavom dostojanstveno si se oprostio od "velike scene", a tvojom iskrenošću zazivaš i sijetu za gubitkom velikog gentlemena u ovom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 21:32
    Pošalji i na Naneovu adresu. Ni on ništa ne bi mijenjao poslije bilo koje utakmice s Engleskom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.06.2010. u 20:15
    Moze netko da mi da Cicinu adresu da mu posaljem ovo
    Obrisan korisnik