Nogomet

Van Marwijk: "Slabiji nego prije"

Borna Rupnik • petak, 25.06.2010.
Van Marwijk: "Slabiji nego prije"
Foto: EPA

Nizozemski izbornik Bert van Marwijk nije bio pretjerano zadovoljan trećom pobjedom na Svjetskom prvenstvu. Predstava protiv Kameruna, kaže, bila je lošija od prve dvije...

Dok su Japanci slali Dance kući i osiguravali svoje mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva, Nizozemska je došla do maksimalnog učinka u skupini E. Svladala je Kamerun rezultatom 2:1, ali nije oduševila izbornika Berta van Marwijka.

"Čini mi se da smo bili slabiji nego prije, u prve dvije utakmice. Igrali smo protiv neopterećenog protivnika i nismo znali što očekivati - trebalo nam je deset minuta da se naviknemo na Kamerunce", rekao je "narančasti" strateg poslije utakmice.

Zadovoljan je tek razdobljem do kraja prvog poluvremena: "Tada smo bolje dodavali loptu i počeli stvarati šanse. Očekivao sam da ćemo profesionalno čuvati vodstvo i još ga povećati. To je tražilo maksimalnu koncentraciju, međutim, u nastavak smo ušli opušteno".

"Zaigralo smo površno, a to je siguran put u probleme. Do tada sam bio miran na klupi, ali u drugom poluvremenu sam počeo misliti da će Kamerun zabiti, a Nizozemska izgubiti", nastavio je.

"Srećom, brzo smo se probudili nakon izjednačenja i naposljetku smo mogli zabiti još poneki pogodak", zaključio je Bert van Marwijk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 09:22
    Talijani su igrali protiv neopterećene Slovačke i nisu se naviknuli 96' minuta. Sad će se morat naviknut na pljuvanje vlastite javnosti od "barem" mjesec dana, a povijesne knjige talijanskog i svjetskog nogometa će ih kao generaciju dotući zauvijek... Slovaci će i protiv Oranja ući... [više na forumu]
    Obrisan korisnik