Košarka

Wall izabran kao prvi

Branimir Korać • petak, 25.06.2010.
Wall izabran kao prvi
Foto: EPA

NBA draft 2010. godine održava se u Madison Square Gardenu, a prva tri izbora bila su baš kako se i predviđalo. John Wall, Evan Turner i Derrick Favors su izabrani odmah na početku i već mogu planirati sigurno bogatu NBA karijeru...

Na noćas održanom NBA draftu iznenađenja nije bilo. U prvih deset izbora ušli su upravo oni od kojih se to i očekivalo, jedini "uljez" možda je Gordon Hayward, ali čovjek koji odvede Butler vrlo visoko se ne smije smatrati neočekivanim izborom.

Ostatak društva se posložio prema očekivanjima. John Wall je bio zvijezda večeri, Washington Wizardsi su ga očekivano izabrali i nisu pogriješili. Promašaj s Kwameom Brownom će biti ispravljen izborom najpotentnijeg igrača na ovogodišnjem draftu.

Odličan posao napravili su i Sixersi dovođenjem Turnera, a posebno intrigira izbor Sacramento Kingsa koji su uzeli sjajnog Cousinsa i sada imaju prilično neugodnu momčad.

1. John Wall (Washington Wizards) PG - Washington Wizardsi su igrali na sigurno i izabrali Johna Walla. Strahovito brz i atletički moćan razigravač je ujedno prvi igrač Kentuckyja koji je izabran na draftu kao broj jedan. Wallu predviđaju sjajnu karijeru, još od prošlog drafta je prognozirano kako će biti izabran kao prvi ove godine i to se i dogodilo. Kentucky Wildcats: 16,6 poena; 4,3 skoka; 6,5 asistencija.

2. Evan Turner (Philadelphia 76ers) SG/SF - Sixersi također nisu iznenadili. Izabrali su Evana Turnera s Ohio Statea, krilnog igrača koji je u tri sezone na Ohio Stateu pokazao strahovit napredak. Također atletski spreman za NBA ligu i igrač koji će svakako biti od ogromne pomoći Sixersima. Stajao je dugo uz bok Wallu u borbi za prvi izbor, ali na kraju je otišao u Sixerse. Ohio State: 20,4 poena; 9,2 skoka; 6,0 asistencija.

3. Derrick Favors (New Jersey Nets) PF - Netsi su također izabrali kako se i očekivalo. Krilni centar s Georgia Techa, Derrick Favors, oduševio je ove sezone i Netsi ga nisu mogli propustiti. Vrlo snažan i eksplozivan igrač kojem će ipak trebati malo vremena da dođe na NBA razinu, ali je svakako zalog za budućnost. Georgia Tech: 12,4 poena; 8,4 skoka; 2,1 blokada.

4. Wesley Johnson (Minnesota Timberwolves) SF - Krilni igrač Syracusea Wesley Johnson prema najavama je preselio u Minnesotu. Timberwolvesi su pokušali mijenjati svoj četvrti izbor s Blazersima gdje bi dobili Batuma, a Blazersi mogli birati vjerojatno Johnsona, međutim to je odbijeno. Ipak, u Johnsonu dobivaju odličnog igrača koji je već sada spreman igrati na visokoj razini. Syracuse: 16,5 poena; 8,5 skokova.

5. DeMarcus Cousins (Sacramento Kings) PF/C - Drugi velikan Kentuckyja uz Johna Walla izabran je Top 5 pickova. Cousins je bez dvojbe najbolji centar koji se nudio na ovom draftu i Kingsi to nisu htjeli propustiti. Cousins je sjajno funkcionirao u Caliparijevom sustavu i nada se kako će se vrlo brzo uklopiti i u igru Kingsa. Tyreke Evans će biti njegov novi John Wall. Kentucky: 15,1 poen; 9,9 skokova, 1,8 blokada.

6. Ekpe Udoh (Golden State Warriors) PF - Odličan obrambeni igrač sletio je u Golden State Warriorse. Ekpe Udoh je odličan bloker, čovjek koji puno donosi u obrambenom dijelu i to bi trebalo pomoći Warriorsima koji obranu - ne igraju. Skočnost i borbenost čine ga korisnim i u napadu i trebao bi biti čovjek koji će Warriorsima donijeti prevagu u skakačkom dijelu. Baylor: 13,9 poena; 9,8 skokova; 3,7 blokada.

7. Greg Monroe (Detroit Pistons) PF/C - Detroit Pistonsi su centarsku liniju pojačali s odličnim Gregom Monroeom s Georgetowna. Monroe nije klasični fizički jak igrač, ali zato posjeduje zavidnu tehniku, može odigrati i van reketa i da je malo brži bio bi paklen igrač. I ovako je dobar izbor za Pistonse. Georgetown: 16,1 poen; 9,6 skokova; 3,8 asistencija.

8. Al-Farouq Aminu (Los Angeles Clippers) SF - Clippersi još uvijek očekuju svoj prvi izbor od prošle godine, Blakea Griffina, a njemu će priključiti Al-Farouqa Aminua kao još jednog igrača od kojeg se puno očekuje. Aminu je velik potencijal i mogao bi biti solidan NBA igrač. Wake Forest: 15,8 poena; 10,7 skokova.

9. Gordon Hayward (Utah Jazz) SF - Jazzeri su malo iznenadili visoko izabravši odličnog Gordona Haywarda koji je nosio Butler do NCAA finala, ali nije najbolje kotirao na mockovima. Hayward je odlično krilo koje će ipak morati malo popraviti obranu ako misli igrati kod Jerryja Sloana. Butler: 15,5 poena; 8,2 skoka.

10. Paul George (Indiana Pacers) SF - Najave kako bi Pacersi mogli mijenjati Dannyja Grangera dobile su novu dimenziju. Paul George je prilično sličan Grangeru i u Pacersima ga možda vide kao uspješan nadomjestak ako bi za svoju zvijezdu mogli dobiti dobru ponudu. Fresno State: 16,8 poena; 7,2 skoka; 3,0 asistencija.

11. Cole Aldrich (New Orleans Hornets) C - Kansas: 11.3 poena; 9,8 skokova; 3,5 blokade. Mijenjan u Oklahomu Thunder

12. Xavier Henry (Memphis Grizzlies) SG - Kansas: 13,4 poena; 4,4 skoka.

13. Ed Davis (Toronto Raptors) PF - North Carolina: 13,4 poena; 9,6 skokova; 2,8 blokade.

14. Patrick Patterson (Houston Rockets) PF - Kentucky: 14,3 poena; 7,4 skoka.

15. Larry Sanders (Milwaukee Bucks) PF/C - VCU: 14,4 poena, 9,1 skok, 2,6 blokada.

16. Luke Babbitt (Minnesota Timberwolves) SF - Nevada: 21,9 poena; 8,9 skokova; 2,1 asistencija. Mijenjan u Portland Trail Blazerse s Ryanom Gomezom za Martella Webstera.

17. Kevin Seraphin (Chicago Bulls) PF/C - Cholet: 6,1 poen; 4,3 skoka. Mijenjan u Washington uz Kirka Hinricha.

18. Eric Bledsoe (Oklahoma City Thunder) PG/SG - Kentucky: 11,3 poena; 3,1 skoka, 2,9 asistencija. Mijenjan u LA Clipperse za budući izbor prve runde drafta.

19. Avery Bradley (Boston Celtics) SG - Texas: 11,6 poena; 2,9 skokova, 2,1 asistencija.

20. James Anderson (San Antonio Spurs) SG - Oklahoma State: 22,3 poena; 5,8 skokova

21. Craig Brackins (Oklahoma State Thunder) PF - Iowa State: 16,5 poena; 8,5 skokova. Mijenjan u New Orleans Hornetse

22. Elliot Williams (Portland Trail Blazers) SG - Memphis: 17,9 poena; 4,0 skoka; 3,8 asistencija.

23. Trevor Booker (Minnesota Timberwolves) C - Clemson: 15,2 poena; 8,4 skoka; 2,5 asistencija. Mijenjan u Washington za 30. i 35. izbor.

24. Damion James (Atlanta Hawks) SF - Texas: 18,0 poena; 10,3 skoka. Mijenjan u Netse za Jordana Crawforda. 25. Dominique Jones (Memphis Grizzlies) SG - South Florida: 21,4 poen, 6,1 skok, 3,6 asistencija.

26. Quincy Pondexter (Oklahoma City Thunder) SF - Washington: 19,3 poena; 7,4 skokova. Mijenjan u Hornetse.

27. Jordan Crawford (New Jersey Nets) SG - Xavier: 20,5 poena; 4,7 skokova. Mijenjan u Hawkse.

28. Greivis Vazquez (Memphis Grizzlies) PG/SG - Maryland: 19,6 poena; 5,7 asistencija.

29. Daniel Orton (Orlando Magic) PF/C - Kentucky: 3,4 poena; 3,3 skoka

30. Lazar Hayward (Washington Wizards) SF - Marquette: 18,3 poena; 7,5 skokova. Mijenjan u Timberwolvese.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBATeme tjedna
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.06.2010. u 13:20
    Ovaj Wall je prejeben igrač...LeBron kaže da bi mogao bit bolji od njega... Prejeben video,stvarno aktraktivan igrač http://www.youtube.com/watch?v=UkUxpa9CyaI
    Obrisan korisnik
  • LeBronWade25.06.2010. u 22:42
    Pogledajte statistiku prvog i zadnjeg picka Washingtona. Ako se Arenas opameti i proigraju Stevenson i par iskusnijih igrača i evo ti ekipe za doigravanje, a ja bi išao po konferencijski naslov.
    LeBronWade
  • Captain Jack25.06.2010. u 19:48
    Ovaj prijelazni rok bi trebal bit jedan od najuzbudljivijih u zadnjih podosta godina..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 12:49
    draft je samo uvertira, 1.7. počinje free agency show!
    Obrisan korisnik