Nogomet

Kanuovo reprezentativno zbogom

Mihaela Bradovski • petak, 25.06.2010.
Kanuovo reprezentativno zbogom

Oproštajna utakmica nigerijske nacionalne vrste od juga afričkog kontinenta ujedno je bila i posljednja u reprezentativnoj karijeri kapetana Kanua...

Napadač Portsmoutha mogućnost takvog raspleta spomenuo je prije samog početka Svjetskog prvenstva, a nakon što se Nigerija nije uspjela plasirati u osminu finala, rekao je konačno zbogom.

"Opraštam se na kontinentu na kojem je sve i započelo. Bez obzira na rezultat uživao sam u nastupima ovdje. Bilo mi je važno što igram pred svojom obitelji. Tu su mi žena i djeca, riječ je o najvećem natjecanju, što sam više mogao tražiti."

Iako se od Prvenstva oprostio nakon grupne faze natjecanja, Kanu s ponosom gleda na uspjehe kojih je u reprezentativnom dresu itekako bilo. "Osvojio sam Svjetsko prvenstvo do 17 godina, olimpijsko zlato, te srebro i broncu na Kupu nacija."

Od individualnih nagrada Kanu se može pohvaliti onima za afričkog nogometaša godine 1996. i 1999., a 1996. zauzeo je i šesto mjesto u Fifinu izboru najboljeg nogometaša. Iza njega su uz ovogodišnje Prvenstvo ona iz 1998. i 2002. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 13:22
    Hvala Nwankwo.
    Obrisan korisnik