Tenis

Ančić otkazao, Karlo bez promjene

Ivor Krapac • petak, 25.06.2010.
Ančić otkazao, Karlo bez promjene
Foto: Kristijan Komarica

Još uvijek nije poznato u kakvom će sastavu Hrvatska za točno dva tjedna dočekati Srbiju u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, no zna se da će taj sastav biti bez Marija Ančića. 26-godišnji Splićanin nije se oporavio od ozljede leđa...

Dva tjedna do prvog dana dvoboja Hrvatske i Srbije u Spaladium Areni, Mario Ančić oprostio se od nada da će zaigrati u tom velikom reprezentativnom ogledu u svojem Splitu. Ančić se i dalje muči s ozljedom leđa i još uvijek nije spreman za nastupe, a kako je rekao za Večernji list, odluku je donio nakon pokušaja treninga na Braču koji nije završio uspješno.

Mario je svoj posljednji meč odigrao još početkom svibnja u Münchenu, uz poraz od Daniela Köllerera na startu turnira, a u međuvremenu je zbog ozljede leđa otkazao Roland Garros, Queen's Club i Wimbledon. Umjesto tenisom, bavio se rehabilitacijom, no niti tretman nije pomogao da se oporavi na vrijeme za Davis Cup.

Ančić je, tako, otpao, a Ivo Karlović je i dalje pod upitnikom zbog ozljede ahilove tetive zbog koje je ovog proljeća i početkom ljeta igrao jako malo. Karlo još nije dignuo ruke od nastupa, i dalje se nada da će moći barem malo pomoći, no s obzirom na stanku koja traje od Masters 1000 turnira u Madridu iz prve polovice svibnja, pitanje je u kakvom će stanju biti u Splitu.

Glavninu tereta u lovu na polufinale će, kako se čini, iznijeti Marin Čilić i reprezentativni povratnik Ivan Ljubičić, koji je pristao pomoći i odazvao se izbornikovom pozivu nakon ozljeda Karlovića i Ančića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.07.2010. u 19:07
    NO_N@ME - ti si kreten,ako itko ima srce za igru onda je to Ančić,nakon svih ozljeda i bolesti on ne odustaje i vraca se tenisu,a zaradio je dosta para,što znači da mu novac ništa ne znači
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 12:11
    sanse za pobedu su 50:50...Srbija je za nijansu jaca ali Hrvatska ima prednost domaceg terena
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 10:33
    Ancicu zaradio si para uvati se necega drugoga ostavi tenis onima koji znaju i imaju srca igrat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.06.2010. u 00:04
    A na osnovu cega bi ancic bio pozvan? Dodig je bolji od njega po rezultatima ove godine.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2010. u 22:27
    Pa Ljubicic je bolji igrac i od Cilica i od Karlovica tako da ova situacija nije tragedija vec uspeh za Hrvatsku.
    Obrisan korisnik