Tenis

Serena servisima preko Cibulkove

Branimir Korać • subota, 26.06.2010.
Serena servisima preko Cibulkove
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti trećeg kola u ženskom dijelu Wimbledona. Favoritkinje su u većini susreta bile uspješne, razočarala je ponajviše Flavia Pennetta koja je sterilnom igrom upisala uvjerljiv poraz protiv Klare Zakopalove, ali i Viktorija Azarenka koju je nadigrala Petra Kvitova...

Iako rezultat sugerira laganu i brzu pobjedu, Agnieszka Radwanska je više od sat i pol lomila otpor Talijanke Sare Errani. Na kraju je ipak bila uspješna i slavila s naizgled vrlo uvjerljivih 6:3, 6:1. U prvom setu je Talijanka posebno bila opasna, ali za razliku od Radwanske nije znala iskoristiti svoje prilika. Svih pet break prilika je prokockala dok je Radwanska jednu iskoristila. U drugom setu ipak je Poljakinja imala lakši posao, Errani više nije stvarala probleme i meč je dovršen za sat i 40 minuta.

Iznenađenje je priredila 20-godišnja Čehinja Petra Kvitova. Ona je u dva seta eliminirala Viktoriju Azarenku i po prvi puta u karijeri doći do četvrtog kola Wimbledona. Inače nikako nije mogla u Wimbledonu proći prvo kolo, a sada je izjednačila svoj najbolji doseg na Grand Slamu (Roland Garros, 2008.). Azarenka je razočarala, posebno u drugom setu u kojem joj se igra potpuno raspala i ostala je bez osvojenog gema.

Agnieszka Radwanska: "Prvo i osnovno, ovo nije uopće bio tako lagan meč. Možda tako izgleda, ali igrale smo skoro dva sata. Sara je sjajna igračica na zemljanim podlogama, ovdje joj malo nedostaje da postane opasna i zato je uhvatila samo četiri gema. Sretna sam ovako visokom pobjedom i što sam uspjela konstantno dobro servirati."

Na sličan način poraz je upisala i Dominika Cibulkova koja je gotovo identičnim rezultatom poražena od Serene Williams. Razlika je u tome što je Cibulkova u prvom setu spavala i ostala bez osvojenog gema dok je u drugom setu poražena u završnici. Isto kao i Azarenka, nije imala previše šanse, Serena je ipak za klasu iznad nje. Amerikanka je pogodila 19 aseva i sa 77 posto ubačaja prvog servisa dominirala susretom.

Laganu pobjedu za manje od sat vremena upisala je Na Li. Kineskinja se prošetala protiv Australke Anastazije Rodionove, rezultatski je slavila poput Radwanske, ali s tom razlikom što je ona ipak imala daleko lakši posao. Rodionova je dosta griješila i nije imala odgovora na jako dobro kretanje Kineskinje koja je bila pravovremena na svakoj loptici.

Treća nositeljica Caroline Wozniacki u dva neizvjesna seta eliminirala je Anastasiju Pavljučenkovu. Pavljučenkova je imala više winnera, više aseva, više break prilika, ali i više neforsiranih pogrešaka i to posebno u trenucima kada su se setovi lomili. Na kraju je upisala poraz za koji se ne može reći kako je neočekivan.

Serena Williams: "Presretna sam sa svojim servisom. Kada tako serviram, onda imam dodatno samopouzdanje i lakše mi je igrati. Ne mogu objasniti zbog čega u Wimbledonu uvijek tako dobro serviram, da me servis tako dobro služi i na ostalim turnirima, bilo bi sjajno."

U dvoboju igračica koje baš i nisu poznate po posebno dobroj igri na travnatoj podlozi, Klara Zakopalova je svladala Flaviju Pennettu. Pennetta je bila favorit uoči susreta, ipak ima u karijeri ponešto dobrih nastupa na travi za razliku od Zakopalove, međutim u ovom meču je bila daleko od raspoložene. Igrala je prilično pasivno, nije napadala i nešto više pokušavala i Zakopalova je to kaznila te za sat vremena otišla po prvi puta u karijeri u četvrto kolo nekog grand slam turnira.

Maria Šarapova igra jako dobro na travi ove godine i s tim nastavlja u Wimbledonu. Plasirala se u četvrto kolo pobjedom protiv Čehinje Zahlavove Strycove, možda nešto teže nego što se to očekivalo. Šarapova je puno toga "raspucala" s osnovne linije i to je držalo Čehinju u igri, ali prave šanse za preokretom i pobjedom nije bilo.

Dalje odlazi i Kaia Kanepi koja igra najbolji tenis u karijeri, a u trećem kolu je pregazila Rumunjku Alexandru Dulgheru. Kanepi je ispustila svega tri gema u manje od sat vremena koliko joj je trebalo da dođe do pobjede protiv 31. nositeljice.

Wimbledon, tenisačice, treće kolo:
Agnieszka Radwanska (Poljska, 7) - Sara Errani (Italija, 32) 6:3, 6:1, Petra Kvitova (Češka) - Viktoria Azarenka (Bjelorusija, 14) 7:5, 6:0, Serena Williams (SAD, 1) - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6:0, 7:5, Na Li (Kina, 9) - Anastazija Rodionova (Australija) 6:1, 6:3, Caroline Wozniacki (Danska, 3) - Anastasija Pavljučenkova (Rusija, 29) 7:5, 6:4, Klara Zakopalova (Češka) - Flavia Pennetta (Italija, 10) 6:2, 6:3, Maria Šarapova (Rusija, 16) - Barbora Zahlavova Strycova (Češka) 7:5, 6:3, Kaia Kanepi (Estonija) - Alexandra Dulgheru (Rumunjska, 31) 6:1, 6:2.

Wimbledon, ženski parovi, drugo kolo:
Nadia Petrova/Samantha Stosur (Rusija/Australija, 3) - Svetlana Kuznecova/Aravane Rezai (Rusija/Francuska) 6:0, 6:4, Vania King/Jaroslava Švedova (SAD/Kazahstan) - Monica Niculescu/Shahar Peer (Rumunjska/Izrael, 14) 6:0, 3:6, 6:2, Elena Vesnina/Vera Zvonareva (Rusija/Rusija) - Chia-Jung Chuang/Olga Govorcova (Kineski Tajpeh/Bjelorusija, 17) 6:4, 5:7, 7:5, Jelena Janković/Chanelle Scheepers (Srbija/Južna Afrika) - Vera Duševina/Ekaterina Makarova (Rusija/Rusija, 13) 7:6(4), 6:4,

Wimbledon, juniorke, prvo kolo:
Sachie Ishizu (Japan, 10) - Silvija Njirić (Hrvatska) 6:4, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!