Nogomet

Englezi i Meksikanci pakirajte kufere

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • nedjelja, 27.06.2010.
Englezi i Meksikanci pakirajte kufere
Foto: EPA

Njemačka i Argentina proći će u četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva. Štoviše - ne treba vam niti gledati današnje okršaje osmine finala, možete samo navečer u miru pokupiti novce koje će vam donijeti oštro oko i precizna odluka današnjeg Sportnetovog prognozerskog trojca...

Njemačka - Engleska, 16:00

Mihaela Bradovski: Engleska mi je dva puta, a Njemačka jednom odnijela naizgled sigurnu prognozu: Englezi zbog loše realizacije, a Nijemci zbog kartona Klosea. Ako bude jedanaesteraca – a Engleska je usavršila remije – onda je to prednost za Njemačku, ne samo zbog engleskih vratara. Moglo bi biti i crvenih kartona za Engleze jer im tamošnji mediji pušu za vratom, a njihov bi poraz u ovoj utakmici poprimio razmjere onog Sjeverne Koreje protiv Portugala.

Prognoza: Prolaz Njemačke (dosadašnji učinak: 4-12)

Bernard Jurišić: Kad pogledate moj prognostički omjer od početka prvenstva, bit će vam jasno zašto sam se okrenuo alternativnim rješenjima glede ove utakmice. Naime, nepogrješiva hobotnica u Oberhausenu prorekla je prolaz Nijemaca i tko sam ja da joj proturiječim? Ako ćemo zaozbiljno - ni jedan od velikih rivala nije blistao u dosadašnjem dijelu prvenstva, a s obzirom da su Nijemci uvijek bolji u igri na rezultat - nekako mi izgledaju kao realnija opcija za prolaz. Ali nemojte me krivo shvatiti - ja svoje novce na njih ne bih stavio. Doduše ne bih ni na Engleze, ali zato se ni ne kladim. Osim ovako kad vama tobože moram "pomoći".

Prognoza: Prolaz Njemačke (dosadašnji učinak 5-11)

Borna Rupnik: Premda je prije ovakve utakmice nezahvalno reći bilo što drugo osim da su šanse 50-50, moj glas ide Nijemcima jer su u dosadašnje tri utakmice pokazali više od igre. Djeluju organiziranije, uigranije, i čini se da bolje od Engleza znaju što hoće i kako do toga doći. Naravno, nije pametno prognozirati protiv Fabija Capella te pojedinaca poput Gerrarda, Rooneya, Terryja i društva, no Elf mi se čini pola koraka bliže četvrtfinalu.

Prognoza: Prolaz Njemačke (dosadašnji učinak 7-9)

Argentina - Meksiko, 20:30

Mihaela Bradovski: Možda će se čekati neko vrijeme na prvi pogodak Argentine, ali kada ga postignu pobjeda će biti njihova. Argentini je to prava prilika da u jednoj eliminacijskoj utakmici pokažu svoju superiornost nad Meksikom i daju budućim protivnicima misliti. Meksikanci su zasad zabijali u kasnijim fazama utakmica, a bude li tako opet to bi im mogao biti samo počasni pogodak.

Prognoza: Prolaz Argentine (dosadašnji učinak: 4-12)

Bernard Jurišić: Sve u ovom ogledu priteže na stranu Argentine osim jednoga. Argentinaca (i Brazilaca) najmanje se plaše reprezentacije koje često s njima igraju, a to su reprezentacije iz latinske Amerike. Argentinci su u zanosu, puni su samopouzdanja i vjere u svoje mogućnosti i ako ih to ne potjera u negativnom smjeru, onda hoće u pozitivnom. Kako sam pametan, ha? Zašto smatram da će Argentinci proći dalje? A zašto vi smatrate? Tko bi iskreno svoje novce stavio na Meksiko?

Prognoza: Prolaz Argentine (dosadašnji učinak 5-11)

Borna Rupnik: Meksiko je u prve dvije utakmice pokazao zašto ga se moglo smatrati jednim od mogućih ugodnih iznenađenja, protiv Urugvaja nešto manje, no ipak bi pobjeda nad Argentinom bila neočekivan rasplet ovog dvoboja osmine finala. Izabranici Diega Maradone dobro izgledaju na terenu iako je još prerano govoriti o finalu i naslovu, a na kraju krajeva imaju i Lionela Messija, kojega kad-tad moraju krenuti i golovi. Argentina jednostavno ima adut više u rukavu, pogotovo u napadačkoj liniji.

Prognoza: Prolaz Argentine (dosadašnji učinak 7-9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zvrx27.06.2010. u 15:00
    @ menotti Kao prvo, stvarno mi nije jasno zašto ti smeta činjenica da su Englezi najveći kolonizatori u povijesti ljudskog roda (pogledaj što njihovi mediji pišu o Hrvatskoj kao i o čitavom Balkanu, zašto onda mi ne bi mogli pisati činjenice o njima?) i kao takvi najveće zlo na svijetu. Kao drugo... [više na forumu]
    Zvrx
  • Largo LaGrande27.06.2010. u 14:31
    @raketa: nije imala ni Francuska 2006. pa je došla do finala. u jednoj utakmici može i Švicarska izbacit Španjolsku, a gdje ne bi mogla Engleska Njemačku.
    Largo LaGrande
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 14:31
    ali treba i takva Engleska jednom proigrati i razigrati se, a ako se to desi danas moglo bi biti Njemcima dosta neugodno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 14:20
    Jedna 'velika' Engleska koja brani rezultat 1:0 protiv Slovenije nema što tražiti na ovom svjetskom prvenstvu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 14:04
    najboljeg izbornika imaju englezi a danas kad završi utakmica protiv njemačke shvatit ćete zašto ga zovu pobjednikom i zašto ga toliko plaćaju!
    Obrisan korisnik