Nogomet

Gerrard: "Učinit ćemo što god treba"

Antonija Pavlić • nedjelja, 27.06.2010.
Gerrard: "Učinit ćemo što god treba"
Foto: EPA

Engleski kapetan Steven Gerrard Nijemce je prije međusobnog ogleda osmine finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici upozorio na fantastičnu pripremljenost i mnogo bolju atmosferu tri lava poslije sjajne igre i pobjede nad Slovenijom (1:0).

30-godišnji veznjak Liverpoola na konferenciji za medije na Free State stadionu u Bloemfonteinu rekao je: "Sigurni smo u sebe, ohrabreni dobrom prezentacijom protiv Slovenije. Atmosfera je odlična, naporno smo trenirali i dobro se pripremili kako bismo mogli učiniti što god treba da se plasiramo u najboljih osam."

Svjestan je kako im ljuti rivali neće tek tako prepustiti mjesto u četvrtfinalu, ali i ako dođe i do raspucavanja jedanaesteraca - Englezi će biti spremni. "Idealno bi bilo kada bismo ogled riješili u regularnih 90 minuta. No, čak i ako ćemo morati igrati produžetke ili pucati kaznene udarce - budite sigurni da ćemo biti dobro pripremljeni."

Cijeli Otok već nekoliko dana zaziva pomoć Waynea Rooneyja čija se eksplozija u nacionalom dresu još čeka poslije sjajnih nastupa u kvalifikacijama. "Samo je pitanje vremena kada će pogoditi mrežu, a mi se nadamo da će mu to poći za rukom protiv Njemačke. Vjerujem da će dobro igrati, na treninzima je izgledao 'oštro' i nabrijano."

Kako se nositi s ogromnim pritiskom koji obje momčadi obavija i nekoliko dana prije istrčavanja na teren? "Sudjelovao sam u važnim utakmicama u karijeri tako da znam kako se pripremiti i nositi s teretom očekivanja. Mnogo je tenzija, ulog je velik, ali tu je i uzbuđenje te iščekivanje prvog sučeva zvižduka. Ne mogu dočekati da istrčim i pomognem momčadi na putu do pobjede", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.06.2010. u 14:41
    a s čime se ovi Englezi tješe! :) očajni su!
    Obrisan korisnik