Nogomet

Klose: "Engleska je skup individualaca"

Branimir Korać • utorak, 29.06.2010.
Klose: "Engleska je skup individualaca"
Foto: EPA

Miroslav Klose dao je svoj doprinos u razmontiravanju engleskog stroja. Dan nakon utakmice čiste glave je ustvrdio kako je presudilo to što je Njemačka na terenu izgledala kao momčad, za razliku od Engleza...

Malo tko je mogao pretpostaviti da će Njemačka tako poniziti Englesku. I Nijemci su u susret ušli oprezno, svjesni protiv kakvih igrača igraju, ali vrlo brzo su shvatili kako su oni bolji.

"Oni su stvarno momčad koja nas je mogla izbaciti s Prvenstva, međutim nakon početnih pet-šest minuta shvatili smo kako nisu strašni i kako ih možemo izbaciti", konstatirao je jedan od njemačkih junaka Miroslav Klose.

Klose smatra kako je presudilo to što Engleska jednostavno nije djelovala kao prava momčad.

"Ključni faktor je bio predstaviti se kao prava momčad, u tome smo uspjeli, a čini mi se kako Engleska to nije ničim pokazala. Presudilo je to što smo vjerovali u svoju kvalitetu, znali smo da je posjedujemo, svaki dan to vidimo na treningu."

"Iskreno, na papiru Engleska ima bolje pojedince, pojedinačno su poznatiji i jači, ali u današnjem nogometu pobjeđuje momčadska igra, ne pojedinačna kvaliteta", dodao je Klose.

Što se tiče dvoboja protiv Argentine, smatra kako taj susret ne treba uspoređivati s ovim protiv Engleske.

"To su dva posve različita susreta. Englesku i Argentinu uopće ne treba uspoređivati, u ovom trenutku to su dvije različite klase reprezentacija. Smatram kako i njih možemo dobiti iako su i oni na papiru po imenima jači od nas."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 16:02
    aha jes jes da vidim taj vas team protiv maradone jedino cete proci ako im ukradete polufinale kao sto je francuska irskoj plasman na SP
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.06.2010. u 14:22
    Nijemci su sila kolektiva,englezi naduvani individualci koji mogu biti kolektiv,ali se tesko sastavljaju.Jos jednom mi je jako drago da su na putu kuci,jer su to i zasluzili.
    Obrisan korisnik