Nogomet

Antić: "Možemo biti ponosni"

Branimir Korać • utorak, 29.06.2010.
Antić: "Možemo biti ponosni"
Foto: EPA

Izbornik Srbije Radomir Antić po povratku sa Svjetskog prvenstva iznio je impresije o nastupu svoje reprezentacije i odgovorio nekim kritičarima koji su se obrušili posebno na igru protiv Australije...

Najvažnija vijest iz tabora reprezentacije Srbije je da Radomir Antić do daljnjega ostaje izbornik. Antić je na pressici nakon povratka sa Svjetskog prvenstva istaknuo kako ima važeći ugovor i obavezu ostanka, a iza svojih riječi i sada stoji.

Nakon što nisu uspjeli doći do osmine finala poslije poraza od Australije, uslijedile su brojne kritike na račun igre kako iz vrha saveza, tako i od nogometne javnosti. Proslavljeni reprezentativac bivše Jugoslavije Nenad Bjeković nazvao je Antićevu postavku igre kukavičkom.

"Ako momčad ima 23 udarca na gol, onda tu završava svaka priča. Pretrčali smo u toj utakmici 117 kilometara i u nijednom susretu u skupini nismo bili inferiorni protivnicima", odbacio je kritike Antić.

Izbornik dodaje kako navijači imaju razloga biti ponosnima. "Igrači i ja smo dali sve od sebe i nastupali smo u najboljoj namjeri. Pročitajte izjave Lippija, Bilića, Blaževića, Beckenbauera što su govorili o našoj igri, mislim da imamo razloga biti ponosni."

Za kraj se osvrnuo i na suđenje koje je ispod razine ovako velikog natjecanja.

"Amerikancima je protiv Gane dosuđen jedanaesterac nakon intervencije četvrtog suca, a taj isti četvrti sudac je ostao nijem kada Engleskoj nije priznat čisti gol protiv Njemačke. Pitao sam Ivanova zbog čega se ne uvede mogućnost pregleda snimke, zbog čega je Cahill nakon crvenog kartona pauzirao samo jednu utakmicu, sva su ta pitanja ostala bez odgovora", završio je Antić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!