Vodeni sportovi

Počele pripreme za vruće ljeto

Maja Giljanović • utorak, 29.06.2010.
Počele pripreme za vruće ljeto
Foto: Sandro Donda

Treningom na bazenu u Gružu krenuo je prvi ciklus priprema hrvatske vaterpolske reprezentacije, izabranici Ratka Rudića treniraju do 3. srpnja kada je u Dubrovniku na rasporedu zaostala utakmica šestog kola kvalifikacija Svjetske lige protiv Grčke. Od 13. do 18. srpnja u Nišu je završni turnir Svjetske lige, od 27. srpnja do 1. kolovoza u Oradei Svjetski kup, a od 29. kolovoza do 11. rujna u Zagrebu Europsko prvenstvo.

Izborniku Ratku Rudiću na prvu fazu priprema za natjecanjima ispunjeno ljeto odazvalo se 19 igrača, Igor Hinić (Mladost) i Samir Barać (Primorje) prvog su ciklusa treninga oslobođeni zbog napora tijekom sezone i na raport se javljaju 20. srpnja, a Ivan Banovac (Jadran Split) kasni zaokupljen fakultetskim obvezama.

Prvi trening je iza golmana Josipa Pavića (Mladost), Iva Brzice (Mladost) i Mirka Nižića, bekova Damira Burića (Pro Recco), Andra Bušlje (Jug) i Ivana Buljubašića (Mladost), vanjskih Frana Karača (Mladost), Petra Muslima (Mladost), Miha Boškovića (Vasas), Pava Markovića (Jug), Paula Obradovića (Jug), Mara Jokovića (Jug), Sandra Sukna (Jug), Ivana Bebića (Jadran Herceg Novi), Ivana Perića (Jadran Split) i Luku Lončara (Mladost) te sidruna Nikše Dobuda (Jug), Ivana Krapića (Primorje) i jedinog trenutno bez kluba, dojučerašnjeg centra Brescije Frana Paškvalina.

"Sezona je bila duga i naporna, pripreme su stoga koncipirane da se igrači prvo osvježe, a potom da krenemo s radom za ispite u Svjetskoj ligi, Svjetskom kupu i na Europskom prvenstvu", izjavio je izbornik.

Nakon šest dana treninga reprezentativci će 3. srpnja odigrati rezultatski nebitnu utakmicu šestog kola kvalifikacija Svjetske lige protiv Grčke svojedobno odgođenu zbog erupcije vulkana na Islandu i oblaka prašine koji je prizemljio letove, nakon Grka na rasporedu je trening s Mađarima i na koncu put u Niš na završni turnir Svjetske lige od 13. do 18. srpnja.

Nakon Srbije reprezentacija nastavlja put Rumunjske, od 27. srpnja do 1. kolovoza u Oradei je na rasporedu Svjetski kup, a šlag na kraj je 29. Europsko prvenstvo od 29. kolovoza do 11. rujna u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!